Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi kaç kalori?

Güncelleme Tarihi:

Kandil simidi nasıl yapılır Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi kaç kalori
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 20:21

Kandil simidi nasıl yapılır sorusu binlerce vatandaş tarafından en çok aranan konular birisi haline geldi. Tüm İslam alemi tarafından merak beklenen Berat Kandili bu gece idrak edilecek. Kandil günlerinin vazgeçilmezi olan kandil simidi ise vatandaşların en çok ilgisini çeken konu oluyor. Mahlepli ve Mahlepsiz kandil samitlerinin nasıl yapıldığı ve kaç kalori olduğu merak ediliyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi kaç kalori?

Haberin Devamı

Kandil simidi, ülkemizde özellikle kandil günleri ve mübarek gecelerle özdeşlemiş bir lezzettir.  Alternatif bir kahvaltı, çayın yanında sıcacık bir atıştırmalık olan kandili simidinin mahlepli- mahlepsiz seçenekleri bulunuyor. Türkiye'de geleneksel olarak kandillerde dağıtılan ve her köşe başında mutlaka satışa sunulan kandil simidi evde de kolayca yapılabilir. Peki, kandil simiti kaç kalori? 1 porsiyonda kaç tane simit bulunuyor? İşte, mahlepli - mahlepsiz kandil simini tarifleri!

KANDİLİ SİMİTİ KAÇ KALORİ?

Kandil simidi, yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek bir besindir. 1 porsiyon kandil simidinde 2 adet simit bulunur. Yağ ve karbonhidrat açısından zengin olan kandil simidinin kalorisi simidin susamlı ve susamsız olmasına bağlı olarak değişmektedir.

Haberin Devamı

Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi

• 1 yumurta sarısı
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
• 1. 5 çorba kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 125 gram margarin
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 3 su bardağı un

Üzeri için;

• 1 yumurta beyazı
• Susam
• Çörek otu

Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz ardından yumurta beyazına ve susama bularız 180 derece de 20 dakika pişiririz. Afiyet olsun..

Mahlepli Kandil Simidi Tarifi

• 4.5 su bardağı un
• 125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için

• Yumurta
• Susam

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyelim. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyelim ve yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirelim. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayalım. Elimizle hamura simit şekli verelim ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

BAKMADAN GEÇME!