Kandil’i de onunla vurduk

Güncelleme Tarihi:

Kandil’i de onunla vurduk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2010 00:00

Önceki gece PKK’nın lider kadrosunun hedeflendiği harekâtta Kandil’i vuran jetlerimize, Heron’larla ABD’ye ait insansız hava aracı Predator’lar koordinat verdi.

20’den fazla savaş uçağının yaptığı sortilerde, 15 kilometreden hedefini rahatlıkla bulabilen “Paveway II” serisinin GBU-10, GBU-12 lazer güdümlü bombaları ile MK-82 ve MK-84 genel maksat bombaları kullanıldı.

TÜRK Hava Kuvvetleri’nin önceki gece Irak’ın kuzeyinde Kandil Dağı ve Hakurk bölgesine yaptığı hava harekâtının, terör örgütü PKK’nın lider kadrosunu hedeflediği belirlendi. Harekâtta, Heronlarla ABD’ye ait insansız hava aracı Predator’ların koordinatlarını verdiği yerler, şiddetli şekilde bombalandı. Harekâta Diyarbakır ve Malatya Erhaç’daki üslerden kalkan F-16’lar ile F-4 2020’ler katıldı. 20’den fazla savaş uçağının yaptığı sortilerde, 15 kilometreden hedefini rahatlıkla bulabilen “Paveway II” serisinin GBU-10, GBU-12 lazer güdümlü bombaları ile MK-82 ve MK-84 genel maksat bombaları kullanıldı. Kandil Dağı’nın yakınında terör örgütünün lojistik destek amaçlı kullandığı yerler de imha edildi.

Karayılan, Bayık, Kalkan

Kandil Dağı’nda terör örgütünün lider kadrosunu oluşturan Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Ali Haydar Kaytan gibi isimlerin bulunmasına dikkat çeken yetkililer, şu bilgiyi verdiler: “Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterindeki Heronların Kuzey Irak hava sahasında uçmasında herhangi bir engel yok. Tam devrede olan Heronlar ve Predatorların hareketlilikle ilgili elde ettiği tüm bilgiler tek merkezde toplanıp, hedefler daha net şekilde belirleniyor. ABD ile istihbarat paylaşımında hiç bir sorun yok. Örgütün tüm hareketliliğinden haberdarız. PKK’nın bölgedeki hareket çemberi daraltılmakta.”

Siviller zarar görmedi

Genelkurmay Başkanlığı da dün yaptığı açıklamada, harekâta katılan uçakların görevlerini tamamladıktan sonra emniyetle üslerine geri döndüğünü duyurarak şu bilgiyi verdi: “Başta Kandil Dağı ve Hakurk bölgesi olmak üzere tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından dün gece (01-02 Temmuz 2010) ateş altına alınmıştır. Hava harekâtında, hedeflerin isabetle vurulduğu gözlenmiştir. Harekât sırasında sadece bölücü terör örgütü hedef alınmış, sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.”

Komutanlar canlı izledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, harekat sırasında uçuşlarını devam ettiren Heronların aldığı ve Batman’daki üsten Genelkurmay Savaş Harekat Merkezi’ne gönderdiği görüntüleri canlı olarak izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!