"Kan parası"nı mahkeme kabul etmemişti

Güncelleme Tarihi:

Kan parasını mahkeme kabul etmemişti
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 16:09

İstanbul'da geçen sene meydana gelen ve Marmara'da 31 kişinin ölümüyle sonuçlanan selde, servis minibüsünün içinde kalan ve hayatını kaybeden 8 tekstil işçisi kadının çalıştığı firmanın sahibi 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İdare müdürü ise 2 yıl ceza aldı. Servis aracının içinde boğularak ölen 8 kadın işçinin yakınları, Pameks Tekstil’in kişi başına verdiği 110 ile 190 bin liralık tazminatları kabul edip, davadan çekilmiş şirket 8 aileye 1 miyon lira peşin ödeme yapmıştı. Ancak mahkeme bu 'kan parasını' kabul etmedi ve bugün davanın kararını açıkladı.

Haberin Devamı

BURADA BOÄžULDULAR / FOTO GALERÄ°

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul'da yaşanan sel felaketinde  servis aracındayken sel sularına maruz kalarak hayatını kaybeden 8 kadının  ölümüyle ilgili davada, sanıklardan firma sahibi Mehmet Cevdet Karahasanoğlu'nu 5  yıl, İdare Müdürü Ferit Göncü'yü de 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.   

8 KADIN BURADA HAYATINI KAYBETMÄ°ÅžTÄ° / WEB TV

Ä°KÄ°TELLÄ°'DE SEL FELAKETÄ° YAÅžANMIÅžTI / FOTO GALERÄ°Â

8 KADIN BÖYLE ÖLÜME GİTTİ / WEB TV 

İstanbul’da 9 Eylül 2009’da yaşanan sel felaketinde servis aracında 8 kadının ölümüne sebebiyet verdikleri öne sürülen 3 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Firma sahibi Mehmet Cevdet Karahasanoğlu’nu 5 yıl, İdare Müdürü Ferit Göncü’yü de 2 yıl 1 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, şoför Mehmet Oğur’un ise beraatına karar verdi.

Haberin Devamı

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmazken, sadece sanık avukatları hazır bulundu. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçlamasına ilişkin olarak firma sahibi Mehmet Cevdet Karahasanoğlu’nu 5 yıl, İdare Müdürü Ferit Göncü’yü de 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme şoför Mehmet Oğur’un ise beraatine karar verdi.

BİLİRKİŞİ RAPORLARI

Mahkemeye daha önce 3. bilirkiÅŸi raporu gelmiÅŸti. Ä°kinci raporda felaketin faturası doÄŸaya çıkartılırken, son rapor da doÄŸayı asli, iÅŸ yeri sahiplerini de tali kusurlu bulmuÅŸtu. Mahkemeye ulaÅŸan ilk bilirkiÅŸi raporunda servisin insan taşımaya uygun olmadığı ifade edilerek ‘sel’in asli kusurlu, sanıkların tali kusurlu olduÄŸu belirtilmiÅŸ ve sanık avukatları rapora itiraz etmiÅŸti. Ardından mahkemeye gelen ikinci raporda tüm suç doÄŸaya atılarak ‘’Alınması gerekli bir önlem bulunmadığı için olayın meydana geliÅŸinde sanıklara kusur bulunması mümkün deÄŸildir. Kazanın oluÅŸunda asli ve tek etken meydana gelen doÄŸal afettir" denildi. Hazırlanan son raporda da ilki gibi sel asli, sanıklar tali kusurlu bulunmuÅŸtu. Raporda 8 işçinin ölümünde afetin 8’de 4 oranında, sanıklardan fabrika sahibi Mehmet Cevdet KarahasanoÄŸlu’nun 8 de 3 oranında, idare amiri olan sanık Ferit Göncü’nün ise 8’de 1 oranında kusurlu olduÄŸu belirtilmiÅŸti. Servis sürücüsü Mehmet OÄŸur’un da kazada kusursuz olduÄŸu kaydedilmiÅŸti.

Ä°DDÄ°ANAMEDEN

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Pameks adlı iÅŸ yerinde çalışan Güldane Çiftçi, Özlem Ãœnal, Bircan KarataÅŸ, Naciye Karadeniz, Nebahat Salkım, Altun Yüksek, Fikriye Özentürk ve Nuriye Can’ın, olay günü kapalı kasa kamyonetin arkasında iÅŸ yerine gittikleri belirtiliyor. Söz konusu işçilerin, servis aracından inmek istedikleri sırada iÅŸ yerinin istinat duvarlarının sel suları nedeniyle yıkılması ve sel sularının birikmesi neticesinde araç içinde kalarak öldükleri kaydediliyor. Ä°ddianamede, aynı araçta bulunan Gençay Güli’nin binaya girdiÄŸi, araçtan çıkan ÅŸoför Mehmet OÄŸur’un Gülsüm ÅženkoÄŸlu ve Sakine Yıldız’ı araçtan kurtardığı anlatılarak, Trafik Kanununa göre kullanılması yasak olan kapalı kasa kamyonetle servis taşımacılığı yapıldığı ifade ediliyor. Ä°ÅŸ yeri sahibi Mehmet Cevdet KarahasanoÄŸlu, idare müdürü Ferit Göncü ve aracın ÅŸoförü Mehmet OÄŸur’un olayda kusurlu bulunduÄŸu anlatılan iddianamede, sanıkların "Taksirle birden fazla kiÅŸinin ölümüne neden olmak" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!