Kan davası dualarla sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Kan davası dualarla sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2008 16:50

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Türkmen Aşireti'ne mensup iki aile arasında 6 ay önce kız kaçırma nedeniyle başlayan ve 2 kişinin ölümüne neden olan kan davası, barışla sonuçlandı.

Aşiret reislerinin araya girmesiyle ikna edilen Kızoğlu ve Taş aileleri, tekbirler eşliğinde el ele tutuşup, birlikte yemek yiyerek barıştıklarını ilan etti.

Geçen şubat ayında kız kaçırma meselesi nedeniyle aralarında husumet bulunan Kızoğlu ailesi fertleri, Siverek'te 35 yaşındaki Ramazan Taş'ı öldürmüştü. Bu olayın ardından Taş Ailesi fertleri ise 3 ay önce 41 yaşındaki Enver Kızoğlu'nu İstanbul'da silahla öldürmüştü. Kan davasının başka canlar almasını önlenmek için kentin ileri gelenleri ile Türkmen Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Nusret Kaya, iki aile arasında arabulucu oldu. Yapılan görüşmelerin ardından her iki aile de barışmayı kabul etti.

Ailelerin yaşadığı köylerin arasında kalan Karakaşı Mezrası'nda barış yemeği düzenlendi. Kurulan kıl çadırlarda düzenlenen barış törenine, Şanlıurfa Vali Vekili Yıldıray Malgaç, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Cici, Siverek Kaymakam vekili, Bozova Kaymakamı Mehmet Özel, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ile yaklaşık 1500 aşiret mensubu katıldı. Barış törenine iki aile fertlerinin ayrı ayrı geldiği görülürken, bazı aşiret mensupları ise mezraya ellerinde Türk bayraklarıyla, dualar okuyarak girdi.

İki aile mensuplarının alana gelmesiyle İl Müftüsü Tahiroğlu tarafından okutulan duanın ardından konuşan Vali Vekili Yıldıray Malgaç, “Bir daha bu tür üzücü olaylar yaşanmamasını istiyoruz. Dileriz ki bu iki ailenin barışı bölgede benzer davaların barışla sonuçlanmasına da örnek olur” dedi. Malgaç konuşmasının ardından yanına aldığı kan davalı ailelerin ileri gelenleri Ali Kızoğlu ile Ömer Taş’ı tokalaştırdı. Kızoğlu ve Taş ailesi reislerinin tokalaşması sırasında törene katılan Türkmen aşireti mensupları ise tekbir getirip, barışı kutladı.

Kan davasının barışla sonuçlanmasının ardından iki aile fertleri ve törene katılanlar mezrada kurulan kıl çadırda birlikte yemek yedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!