Kamyonun altına giren otomobilde 3 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Kamyonun altına giren otomobilde 3 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 17:57

ZONGULDAK'ta tali yola girmek için şerit değiştiren kamyonun altına giren lüks otomobildeki işadamları 44 yaşındaki Süleyman Balçın, 31 yaşındaki Levent Üstün ve 37 yaşındaki Aydın Demirel öldü.

Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Zonguldak-Ankara Karayolu’nun 13’üncü kilometresinde meydana geldi. Devrek'ten Zonguldak’a giden kömür ocağı sahibi işadamı 3 çocuk babası Süleyman Balçın yönetimindeki GE HB 6761 plakalı Mercedes marka otomobil, bölgedeki duble yol çalışmalarında görev yapan ve tali yola girmek için karşı şeride geçen Hasan Koçak yönetimindeki 34 VR 6749 plakalı kamyonun altına girdi. Kamyon sürücüsü kaçarken, hurdaya dönen araçta yaralanan Levent Üstün ile Aydın Demirel, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Otomobil sürücüsü Süleyman Balçın ise, motor bölümü kamyonun altına giren araçta sıkıştı.

Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, Balçın’ı kurtarmak için çalışma başlattı. Çalışma başladığı sırada, 112 Acil Servis ekibinde görevli bir sağlık görevlisi, Balçın’ın sağlık durumuna baktı. Yaptığı kontrol sonrası gazetecilerin, “Yaşıyor mu?” diye sorduğu görevli, “Yok” diyerek, Balçın'ın öldüğünü söyledi. Müdahalede bulunulmayan Balçın'ın, yaklaşık yarım saat sonra çalışma devam ederken başka görevlinin yaptığı kontrolde hayatta olduğu belirlendi. Bunun üzerine müdahale edilen Balçın’a boyunluk takıldı.

“BABACAĞIM SES VER NE OLUR”

Bu sırada olay yerine gelen Balçın’ın kardeşi Murat Balçın, sinir krizi geçirdi. Otomobilin yanında kendini yere atıp, “Ağabey bana cevap ver” diye feryat eden Murat Balçın, arkadaşları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Kısa süre sonra gelen oğlu Yavuz Balçın ve diğer yakınları da sinir krizi geçirdi. Yavuz Balçın’ın, "Babacağım ses ver ne olur" diyerek ağlaması yürek burktu.

HASTANEDE ÖLDÜLER

Kaza yerinde toplanan Balçın'ın yakınları ve meraklı kalabalık, kurtarma çalışmasını güçleştirdi. Polis ve jandarma, kalabalığı uzaklaştırmakta yetersiz kaldı. Güçlükle yürütülen yaklaşık 1.5 saatlik çalışma sonucu Balçın, sıkıştığı yerden çıkarıldı. Yaralı halde ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Süleyman Balçın, Levent Üstün ile birlikte yapılan tüm müdahaleye rağmen akşam öldü. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Aydın Demirel de bugün kurtarılamadı.

Kaza ardından kaçan kamyon şoförü Hasan Koçak, bu sabah yakalandı. Gözaltına alınan Koçak, ifadesinin ardından Adliye’ye sevk edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Zonguldak’ta, kamyonun altına giren otomobilde sıkışan sürücü Süleyman Balçın’ı kurtarma çalışmalarında yaşanan sağlık skandalına ilişken Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği açıklama yaptı. Açıklamada, otomobilde sıkışan şoför mahalindeki hastayı muayene eden kişinin 112 merkez istasyonunda görevli doktor olduğu belirtilirken şöyle denildi:
“Sıkışan hasta için yapılan muayene neticesinde, hastanın ex olduğuna (öldüğüne) karar vermiştir. Olay yerinde hekimin yaptığı triaj (değerlendirme) neticesinde yaralı olan 3'üncü hastaya ambulans içinde CPR (yeniden canlandırma) uygulaması yapmak üzere sıkışmış olan kişinin yanından ayrılarak ambulansa gitmiştir. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere olay yeri güvenliği tam olarak sağlanamamış ve sağlık personelinin rahat çalışması için müsait ortam oluşmamıştır. Bu sırada olay yerine gelen diğer ekibimiz olan Bakacakkadı 112 ASH A2 ekibi, olay yerinde hasta yakınlarının ’hastamız yaşıyor’ gibi tepkilerine istinaden boyunluk taktıkları (sosyal endikasyondan dolayı) anlaşılmıştır. Neticesinde bu hasta hastaneye ex duhul olarak gelmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!