Güncelleme Tarihi:
Yıldırım, yaptığı açıklamada, sağlık kuruluşlarında döner sermaye adı altında yapılan performans uygulamasının hizmet kalitesini düşürerek bir takım yolsuzlukların önünü açtığını savundu.
Döner sermaye uygulamasını ilkesel olarak doğru bulduklarını, ancak uygulamada yanlış ve tehlikeli sonuçlar ortaya çıktığını ifade eden Yıldırım, Türkiye'de döner sermaye nedeniyle hizmet kalitesinin düştüğünü, verilmeyen hizmetlerin fatura edilerek maliyetlerin artırıldığını öne sürdü.
Kamuya ait sağlık kuruluşunda çalışan bir diş hekiminin günde 70 dolgu yaptığına dair kayıtlar bulunduğunu iddia eden Yıldırım, “Bir diş hekiminin günde yapacağı dolgu sayısı en fazla 15 civarındadır. Eğer kamuda çalışan diş hekimi günde 70 dolgu yaptığına yönelik faturalandırma yapıyorsa, burada çok büyük suiistimaller vardır. Bunlar ne yazık ki yapılıyor” dedi.
Kamu ve sosyal güvenlik şemsiyesi altında olan kişilere hizmet veren bazı özel sağlık kuruluşlarının, faturalarını şişirerek ”hortumlama” yaptığını savunan Yıldırım, şunları kaydetti:
“Bu hem resmi kurumlar hem özel kuruluşlar tarafından hortumlanmadır. TDB bunu iddia ediyor, bu iddiasının da arkasında. Ben bunu Maliye Bakanlığı'nın yetkililerine de Sağlık Bakanlığı'nın yetkililerine de sayın Bakana da müsteşara da söyledim. Bize Maliye Bakanlığı'nın Emekli Sandığı'nın kayıtlarını versinler, biz bunu 1 haftada çıkaralım. TDB olarak iddialarımızın arkasındayız ve bu iddiaları kanıtlarıyla ortaya koyabiliriz.”