Kamu personel alımları ertelenecek mi, ne zaman? İletişim Başkanı Fahrettin Altun duyurdu! KPSS ile personel alımı takviminde yeni karar!

Güncelleme Tarihi:

Kamu personel alımları ertelenecek mi, ne zaman İletişim Başkanı Fahrettin Altun duyurdu KPSS ile personel alımı takviminde yeni karar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 22:43

KPSS iptali sonrası kamu personel alımı takviminde de yeni gelişme yaşandı. ÖSYM Başkanı Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini duyurdu. 2022 KPSS lisans sınavı takvimi beklenirken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, KPSS sınavıyla kamu personel alım sürecinde de alınan yeni kararı duyurdu. Kamuda memur olmayı bekleyen milyonlarca aday kamu personel alımlarının ertelenip ertelenmediğini merak ediyordu. Peki, kamu personel alımları ertelenecek mi? İşte, o konu hakkında yapılan açıklama.

Haberin Devamı

Kamu personel alımları ertelenecek mi? sorusu İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açıklaması ile yanıt buldu. ÖSYM tarafından 31 Temmuz tarihli KPSS lisans oturumlarının iptal edilip, diğer oturumların da ertelenmesinin ardından kamu alım sürecinin nasıl etkileneceği merak konusu olmuştu. Altun yaptığı açıklamada, "KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir." ifadelerini kullandı.

KAMU PERSONEL ALIMLARI ERTELENECEK Mİ?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada, "2022-KPSS kapsamında 31 Temmuz’da yapılan oturumların iptal edilmesi, 6-7 ve 14 Ağustos'ta yapılacak oturumların da ertelenmesi nedeniyle, kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Altun,17 Eylül'de yeni KPSS takviminin açıklanacağını belirterek, şunları söyledi; KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül’de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracaktır.

Öte yandan KPSS geçerlilik süresi ile ilgili de Fahrettin Altun Twitter'dan, "Süreci en başından beri titizlikle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere, bu konuda tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade edilmeyecektir. Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için “KPSS sonucu geçerlilik süresi” bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacaktır." açıklamasını yaptı.

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM sınav takvimi içerisinde yer alacak olan KPSS takvimi 17 Eylül tarihinde açıklanacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. ÖSYM Başkanı Ersoy: "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir" dedi.

Prof. Dr. Ersoy, "İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS sınav takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Amacımız tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı oluşturmaktır" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!