Kamalı damada 10 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Kamalı damada 10 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 11:21

İZMİR'in boşanma davası açan ve yeniden bir araya gelme teklifini geri çeviren eşi Atike Aslankılıç ile kayınvalidesi, kayınbiraderi ve baldızını kamayla yaralayan Yılmaz Aslankılıç, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay bir yıl önce, Kahramanlar semtinde meydana geldi. Açık Öğretim Fakültesi'nde okuyan Atike Aslankılıç (20), ailesinin istememesine rağmen Bursa'da oturan Yılmaz Aslankılıç'la kaçarak evlendi. 1 yaşında Rana adında çocukları olan çiftin aralarında şiddetli geçimsizlik baş gösterdi. Eşinden ayrı yaşamaya başlayan Atike Aslankılıç, boşanma davası açtı.

Eşiyle barışmak isteyen Yılmaz Aslankılıç, kayınvalidesi Beyhan Uyaroğlu'nun İzmir'deki evine geldi. Eşinden boşanma davasını geri çekmesini, evine geri dönmesini isteyen Aslankılıç, teklifi geri çevrilince çılgına döndü. Yanında taşıdığı kamayı çıkarıp evde bulunan kayınvalidesi Beyhan Uyaroğlu, eşi Atike Aslankılıç, kayınbiraderi Muhammet Enes Bozyaka (15) ve baldızı Elif Tunca'yı (28) yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılar tedavi edilirken, kaçan Yılmaz Bursa'da yakalandı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yılmaz, itiraz üzerine yeniden yakalandı. Bu kez tutuklanan Yılmaz hakkında İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Yapılan son duruşmaya tutuklu sanık damat Yılmaz Aslankılıç ile yaraladığı kayınvalidesi Behiye Uyaroğlu ve baldızı Elif Tunca avukatlarıyla birlikte katıldı. Son savunması sorulan Yılmaz Aslankılıç, olay günü sadece çocuğunu görmek istediğini, ancak eşinin ve ailesinin hakaretlerine maruz kaldığını, kimseyi öldürmek kastıyla hareket etmediğini, üzerine saldırdıkları için rastgele yaraladığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, Yılmaz Aslankılıç'ı her bir yaralama suçundan ayrı ayrı cezalandırarak toplam 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!