Kalp ameliyatından sonra yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Kalp ameliyatından sonra yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 17:37

Denizli'de 70 yaşındaki İbrahim Evren, meme altından 6-7 santim kesi ile koroner artere by-pass yapılmasına imkan sağlayan minimal invaziv koroner arter by-pass cerrahisi (MİDCAB) yöntemiyle kalp ameliyatı oldu. İbrahim Evren'in ameliyattan 8 saat sonra yürümeye başladığı bildirildi.

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Dinarlı Köyü'nde oturan İbrahim Evren, kalp rahatsızlığı nedeniyle Denizli BSK Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'ne başvurdu. Evren'in yapılan kontrollerinde kalp damarlarında tıkanıklık olduğu belirlendi. Kardiyoloji Bölümü'nde görevli doktorlar tarafından İbrahim Evren, MİDCAB yöntemi ile ameliyat edildi.

Prof.Dr. Ahmet Baltalarlı, Doç.Dr. Bilgin Emrecan, Op.Dr. Coşkun Özdemir tarafından yapılan ameliyatta, Evren'in kalbi çalışırken, meme altından 6-7 santim kesi ile koroner artere by-pass yapıldığı açıklandı. Ameliyattan 8 saat sonra hastanın yürümeye başaladığı da bildirildi.

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi kurucu hekimi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Ahmet Baltalarlı, MİDCAB yönteminin Ege Bölgesi'nde ilk kez BSK Cerrahi Hastanesi'nde uygulandığını belirterek, “Özellikle yaşlı, çeşitli sistemik rahatsızlıkları olan, iyileşme problemi olabilecek hastalara bu yöntemi önermekteyiz. Bu yöntemle hastalarımız çok daha kısa bir sürede, normal hayatlarına dönebilmekte. MİDCAB yöntemiyle yapılan bu ameliyat, son teknolojiye sahip hastanelerde ve alanında uzmanlaşmış bir ekip tarafından yapılmalı. Bu ameliyat bundan sonra, durumu uygun olan hastalarımıza, rutin olarak uygulanacak. Bu hafta aynı yöntemle ameliyat yapacağımız üç hastamız daha var. MİDCAB yöntemi kalp ameliyatı olan hastalar için oldukça avantajlı. Çabuk iyileşme, göğüs kemiği kesilmediği için hastanın iki ay boyunca yan yatmaması gibi bir zorunluluğu da ortadan kaldırdığı için hasta için rahatlık sağlıyor. Görüntü açısından da, kesinin küçük olması ve görünmeyen bir yerde olması hastaları rahatlatıyor” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!