Kaliteden ödün vermeyin!

Güncelleme Tarihi:

Kaliteden ödün vermeyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2011 00:00

Şu cebinize sığan fotoğraf makineleri iyi güzel ama gözünüz hep objektifi değiştirilebilir makinelere takılıyorsa haksız sayılmazsınız

Objektifi değiştirilebilir bir fotoğraf makinesiyle düşük ışık şartlarında flaşsız fotoğraf çekmek, kompakt makinelere kıyasla daha kolay. Ayrıca daha sonra satın alacağınız objektiflerle makineyi farklı amaçlar için kullanabilir ve hobi fotoğrafçılığında ilerleyebilirsiniz. Fakat sorun şu ki, bu makineleri sürekli yanınızda taşımak biraz zor. Zira bu fotoğraf canavarları cebinize sığmadıkları gibi, boynunuza astığınızda da bir süre sonra sizi yorabilir. Çözüm ise Micro Four Thirds ya da kısaca MFT makinelerden geçiyor.

KÜÇÜK VE BAŞARILI

Kompakt makinelerden biraz daha büyük fakat klasik aynalı objektifi değiştirilebilir makinelerden bariz şekilde küçük MFT makineler, aslında harika bir bileşim. Örneğin bu sınıfın en başarılı temsilcilerinden Olympus E-PL2’ye bakarsak; ürünün pil ve bellek kartı dahil 360 gram ağırlığında olduğunu görüyoruz ki bu, makineyi boynunuza takıp taşımanıza imkan sağlayacak. Nispeten küçük boyutlarına bakıp PL2’yi yanlış değerlendirmeyin. 12.3 Megapiksel’lik çözünürlüğü, objektiften bağımsız imaj sabitleme özelliği ve büyük MFT algılayıcısı sayesinde PL2, kompakt bir fotoğraf makinesinden çok daha üstün kalitede fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Evet pantolon cebinize sığmıyor belki fakat ciddi bir taşıma kolaylığı sunduğu kesin. HD video çekim özelliği ve onlarca objektif seçeneği de cabası (1799 lira).

iPad’inizle yemek yapın

iPad’inizi aldınız, güle güle kullanın. Artık iTunes’tan indirebileceğiniz ücretli ya da ücretsiz yüzlerce uygulama sizi bekliyor. Bir ilgi çekici ücretsiz uygulamaysa Lezzet dergisine ait. Alanındaki en başarılı dergilerden Lezzet’in uygulamasında; her biri denenmiş, farklı kategorilere ait yüzlerce yemek tarifi var. Uygulama sizi alışılageldik tarif okuyarak yemek yapma prosedüründen kurtarıyor. Zira uygulamadaki videolu anlatımlarla yemek yapmak çok daha zevkli. Bu tarifler arasında arama yapabilir, beğendiklerinizi favorilerinize ekleyebilirsiniz. Ayrıca uygulamaya sürekli yeni tarifler eklendiğini de belirtelim. Lezzet dergisinin uygulamasındaki en beğendiğimiz özelliklerden biri de Alışveriş Listesi. Bu özellik, seçtiğiniz tariflerin malzemelerini listeleyerek alışveriş sırasında en büyük yardımcınız oluyor.

BUNLARI YAPIN

Elektronik cihaz satın alırken genelde unutulan bir konu vardır: Bu cihazı nasıl taşıyacağınız... Dizüstü PC, fotoğraf makinesi hatta mp3 çalar satın aldıktan hemen sonra, daha mağazadan çıkmadan uygun bir taşıma çantası ya da kılıf seçmenizde fayda var. Böylece cihazınız çizilmelerden, düşme ve çarpmalardan daha az zarar görür. Ayrıca kişilik özelliklerinizi yansıtarak size şıklık sağlayacak böyle bir taşıma aksesuarı sayesinde, elektronik cihazınız uzun süre yeni alınmış gibi görünür.

BUNLARI YAPMAYIN

Cep telefonları ve kablosuz sinyallerin kanserle ilişkisi konusunda hâlâ ateşli tartışmalar süredursun, pek çok bilimsel otorite, özellikle cep telefonlarının masum olmadığını belirtiyor. Cep telefonunuzu cebiniz yerine çantanızda taşımak, başlangıç için iyi bir önlem olabilir. Konuşma sırasında telefonu kulağınıza dayamak yerine hoparlörü kullanmak, bunu yapamayacağınız bir ortamdaysanız kablolu kulaklık aracılığıyla konuşmak sizi zararlı etkilerden koruyacak diğer önlemler arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!