Kalıcı konutların teslimine başlandı

Güncelleme Tarihi:

Kalıcı konutların teslimine başlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2001 00:00


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Bolu'da, 12 Kasım depreminde evleri yıkılan depremzedeler için yaptırdığı bin 458 kalıcı konutun anahtar teslimine başlandı.

Depremzedeler, sabahın erken saatlerinde, anahtar tesliminin yapılacağı İnvesco İnşaat ve Müşavirlik firmasına ait binanın önünde toplandı. Anahtar teslimi, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü yetkililerince hak sahiplerinin isimlerinin okunmasıyla başladı. İsmi okunan depremzedeler, kendilerine ait evin anahtarını, tören alanında bir bankın üzerine bırakılan yüzlerce anahtar arasından arayarak buldular.

Kalıcı konutları gezen depremzedeler, evlerin adeta villa gibi olduğunu ifade ederek, zeminlerde halı, mutfakta dolap, sıcak su, oturma odalarında elbise dolapları bulunduğunu söylediler.

Depremzede Melek Demir, Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek olmaktan sevinç duyduğunu belirterek, ''Borçlanarak aldığım evim 1 ay sonra depremde yıkıldı. Borcunu hala ödüyorum'' dedi.

Depremzede Mehmet Aşlar ise anahtarını teslim aldığı evini incelerken, ''Allah devletimize zarar ziyan vermesin. Aylar süren çadır hayatından sonra evlerimize kavuştuk'' diye konuştu.

Konutlarının anahtarını teslim alan ve Koray Aydın Bulvarı'ndan sevinçle yürüyen depremzedeler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'a teşekkür ettiklerini belirttiler. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!