Kalaşnikoflu saldırganın ‘Polat Alemdar’ özentisi

Güncelleme Tarihi:

Kalaşnikoflu saldırganın ‘Polat Alemdar’ özentisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2006 12:43

Konya şehir merkezinde kalaşnikofların da kullanıldığı silahlı çatışmayla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı. Cinayet Büro ekiplerinin, olay yerine yakın park halindeki bir otomobilin stop lambasındaki kurşun izinden yola çıkarak zanlılara ulaştı. Gözaltına alınanlardan 18 yaşındaki Muhammet Doğan’ın, rakip kafeyi kurşunlama teklifi geldiğinde “Daha önce hiç kalaşnikof kullanmadım. Ancak Polat Alemdar kullanırken gördüm, kullanabilirim” dediği öne sürüldü.

Konya’da 3 gün önce iki grup arasında kalaşnikofların da kullanıldığı yaklaşık çatışma çıktı. Çatışmada 4 işyeri zarar gördü. Çatışmaya karışanlar polisin gelmesi üzerine, olay yerinden hızla uzaklaştı. Bölgede araştırmaya başlayan Cinayet Büro Amirliğine bağlı 22 polis ipucu toplamak için uzun süre çalıştı.

Meram ilçesi Zafer semtinde park halindeki 34 LS 275 plakalı otomobilin sağ stop lambasında kurşun izine rastladı. Otomobili durduran polis, araçta bulunan 18 yaşındaki Muhammet Doğan ve 27 yaşındaki Kenan Duman’ı gözaltına aldı. Otomobilde yapılan aramada da bir kalaşnikof silah ele geçirildi. Muhammet Doğan polise verdiği ilk ifadede, 4 işyerinin zarar gördüğü çatımada kalaşnikof silahı kendisinin kullandığını söyledi.

POLAT ALEMDAR ÖZENTİSİ

Soruşturmayı derinleştiren polis, Muhammet Doğan’a kalaşnikofla tatbikat yaptırdı. Ancak Doğan silahı kullanamadı. Bunun üzerine, Muhammet Doğan, ifadesini değiştirdi. Doğan’ın “Ümit Doğan Sağımlar ile çalıştığım kafenin ortağı Abdullah Naci Dişbudak bana gelerek, ‘Kalaşnikof kullanabilir misin?’ diye sordu. Ben de, ‘Kurtlar Vadisi- Irak filminde Polat Alemdar kullanırken gördüm, kullanabilirim’ dedim. Ben de kullanırsam belki bana da gizli görev verirler diye düşündüm” dediği belirtildi.

KALAŞNİKOFU KULLANAMAMIŞ

Ümit Doğan Sağımlar ve Abdullah Naci Dişbudak ile birlikte, Kavania Restoran’ı kurşunlamak için otomobille yola çıkan Muhammet Doğan'ın, otomobilin bagajında gitar kutusunda bulunan kalaşnikofu ağır olduğu için kullanamadığı anlaşıldı. Bunun üzerine Ümit Dogan Sağımlar’ın kalaşnikofu Muhammet Doğan’ın elinden alarak ateş etmeye başladığı kaydedildi. Zanlıların kafeden silahla karşılık verilmesi ve polisin gelmesi üzerine üzerine kaçtıkları belirlendi.
Gözaltına alınan Muhammet Doğan, Kenan Duman, Abdullah Naci Dişbudak ve Ümit Doğan Sağımlar sorgularından sonra savcılığa sevkedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!