Güncelleme Tarihi:
Journal of Agriculture and Food Chemistry dergisinin Aralık sayısında yayımlanan habere göre, ABD'deki Cornell Ãœniversitesi'nde görevli bilim adamı Chang Yong Lee ve ekibi, bir fincan sıcak suya karıştırılmış 2 tatlı kaşığı gerçek kakao tozunun, aynı miktar suyla hazırlanmış yeÅŸil ve siyah çayla bir kadeh Merlot üzümünden yapılmış kırmızı ÅŸarabın içerdiÄŸi antioksidan miktarlarını karşılaÅŸtırdılar.Â
KarşılaÅŸtırma sonucunda, sıcak kakaonun, kırmızı ÅŸaraptan iki kat, yeÅŸil çaydan 2-3 kat ve siyah çaydan 4-5 kat daha fazla antioksidan içerdiÄŸi ortaya çıktı.Â
Antioksidanlar, vücutta bulunan serbest radikalleri etkisiz hale getirerek, kanser ve kalp hastalıklarından koruyor.Â
Lee, kakaonun antioksidan bakımından zengin olduÄŸunun daha önce de bilindiÄŸini, fakat ilk kez diÄŸer içeceklerle ayrıntılı bir karşılaÅŸtırma yapıldığını söyledi.Â
Lee, soğuk kakaodaki antioksidan miktarının sıcak kakaodakinden daha az olduğunu belirtti.