Kahvehaneyi taradılar: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Kahvehaneyi taradılar: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2007 13:27

12 Eylül öncesi olaylarda sık sık kahvehaneler taranır, insanlar ölürdü. Dün Mersin'de yaşanan saldırı, 12 Eylül öncesi ortamını hatırlattı.

Haberin Devamı

MERSİN’de, bir otomobilden kahvehane önünde bekleyen gruba ateş açılması sonucu 46 yaşındaki Muhittin Aykal öldü 4 kişi de yaralandı. Saldırıyla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Demirtaş Mahallesi’nde meydana geldi. Plakası belirlenemeyen bir otomobille Ekinciler Kahvehanesi’nin önüne gelen saldırganlar, kahvehane önünde bekleyen gruba tabanca ve pompalı tüfeklerle ateş açtı.

/images/100/0x0/55eb2f7ef018fbb8f8b0e185
Kimliği saptanamayan saldırganlar aynı otomobille olay yerinden kaçarken, saldırıda Muhittin Aykal, 28 yaşındaki Şükrü Akgül, 29 yaşındaki Umran Ateş, 19 yaşındaki Gökhan Altun ve 22 yaşındaki Hüseyin Ete vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Götürüldükleri Mersin ve Toros Devlet Hastaneleri’nde tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan Muhittin Aykal kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Polisi alarma geçiren saldırıyla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Olayla iliği soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Mersin'deki kahvehane saldırısı, 12 Eylül öncesi olayları hatırlattı. 12 Eylül öncesinde sık sık kahvehaneler taranır, insanlar sohbet etmek için gittikleri kahvehanelerde kurşunlara hedef olup yaşamlarını yitiriyorlardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!