Kahramana hapis

Güncelleme Tarihi:

Kahramana hapis
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2001 00:00


Fulya Çiğdem AYDOĞAN / İSTANBUL
Haberin Devamı

Fedakárlıkları nedeniyle kahraman ilan edilen polis memuru ‘rızayla ırza geçmek ve irtikap’ suçlarından 2 yıl 2 ay hapse mahkûm oldu.

OKMEYDANI ve Esenler'de iki ayrı olayda yaptığı fedakárlık nedeniyle ‘‘Kahraman Polis’’ diye anılan Ataköy Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Murat Çakıcı, 16 yaşındaki N.S.Y.'yi kaçırarak tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl

2 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya ‘‘yaşı küçük kıza tecavüz ve irtikap’’ suçlarından 15 yıl hapsi istenen ve önceki celselerde delillerin toplanmış olması nedeniyle tahliye edilen sanık Murat Çakıcı gelmedi. Mağdur N.S.Y.'nin de katılmadığı duruşmada taraf

avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı bir önceki celse verdiği mütalaada, sanığın ‘rızasıyla 18 yaşını bitirmemiş mağdurenin ırzına geçip, kızlığını bozmak’ eyleminden 10 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını isterken, rüşvet iddiasının da dolandırıcılığa dönüştürülerek, ilgili madde gereği 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Dosya Yargıtay'da

Mahkeme heyeti, sanığı ‘rızaen ırza geçmek’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırırken, irtikap suçunu da dolandırıcılığa çevirerek bu suçtan da 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Yargıtay kararı onaylarsa polis memuru Murat Çakıcı cezaevine konulacak.

Hem göstericiyi hem çocuğu kurtardı

POLİS memuru Murat Çakıcı (25), 1998'deki 1 Mayıs olaylarında görevlendirildi. Polisle çatışıp kaçan sol görüşlü Ali Rıza Nail adındaki genç yanlışlıkla Okmeydanı MHP İlçe Teşkilatı'na girip saklanmıştı. İçeridekilerin tepkisiyle karşılaşınca üçüncü kattan atlayıp kaçmak isterken camda asılı kalmıştı. Olayı görüp binaya giren Murat Çakıcı, saldırganları uzaklaştırdıktan sonra Nail'i çekip kurtardı.

Fotoğraf afişlerde kullanıldı

Çakıcı, 21 Mart 1999 tarihinde de Esenler’deki göstericileri dağıtmak üzere görevlendirilen ekipteydi. Çakıcı, pankart ve sopalarla kaçmakta olan grubun ayakları altında kalıp ezilme tehlikesi geçiren bir çocuk gördü. Göstericilerin arasına dalıp 5 yaşındaki çocuğu kurtaran Çakıcı’nın, kucağında çocukla çekilen fotoğrafı daha sonra polis afişlerinde bile kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!