Kahraman ikili

Güncelleme Tarihi:

Kahraman ikili
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gece yarısı yataklarından fırlayıp hastaneye koşan doktordan biri kan vererek, diğeri ise kalp masajı yaparak, bıçaklanan genci yaşama döndürdü.

İzmir'de, 52 yaşındaki pazarcı Halil Algın önceki gece yarısı, bir yıldır 3 çocuğuyla birlikte ayrı yaşayan eşi Ayşe Algın'ın oturduğu Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerine geldi. Aşırı derecede alkollü olan Halil Algın, barışma teklifinin reddedilmesi üzerine çılgına döndü ve bıçakla saldırdı. 22 yaşındaki Tamer Algın, babasının savurduğu bıçağın göğsüne isabet etmesi sonucu kanlar içinde yere yığıldı.

Jet hızıyla geldiler

Ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tamer Algın'ın darbeyi kalbinden aldığını belirleyen Acil Servis görevlileri, hastanenin göğüs cerrahları operatör doktorlar Mehmet Şahan ve Hakan Kayabaş'ına telefonla haber verdi. Şahan ile Kayabaş, Buca ve Narlıdere'deki evlerinden 12 dakika sonra hastaneye ulaşıp ameliyata girdi. Hemen göğsü açıp, bıçağın kalbin sol alt karıncık bölgesine isabet ettiğini belirleyen iki doktor müdahaleye başladı.

Süper ekip kurtardı

Yaralının aşırı derecede kan kaybetmesi nedeniyle, kan ihtiyacı doğarken, yakınlarına ulaşılamadı. Depoda da kan olmadığı anlaşıldı. Hastanın kan grubunun kendisiyle aynı ‘B Rh Pozitif’ olduğunu öğrenen Dr. Mehmet Şahan, hemen sedyeye yatıp kan verdi. Bu sırada Dr. Hakan Kayabaş da kan pompalama işlevini yapamayan kalbe elle sürekli masaj yapmaya başladı. Dr. Şahan'dan alınan bir ünite kan yaralıya verilirken, 15 dakika süren masaj sonunda kalp çalışmaya ve kan pompalamaya başladı. İki doktor ve ekibindeki görevli anestezi teknisyenleri Aliye Aslan, Fergül Okutucu, hemşireler Hatice Tezcan, Kadriye Atlığ ve Şöhret Korkmaz, ameliyat ve sonrası toplam 4 saat süreyle yaralıyı kontrol altında tuttu.

Zor dakikaları anlattı

Yaralının henüz hayati tehlikeyi atlatamadığını, ancak iyiye gittiğini söyleyen Dr. Mehmet Şahan, ‘‘Ekip çalışanlarının çabalarıyla yaralıyı hayata döndürdük. Hepimiz görevimizi yapmanın onurunu yaşıyoruz’’ dedi. Tamer Algın'ı bıçaklayan baba Halil Algın polis tarafından gözaltına alındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!