Kağıdı ver ağacı al!

Güncelleme Tarihi:

Kağıdı ver ağacı al
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Bedrettin Dalan ile birlikte İSTEK Vakfı Atanur Oğuz Lisesi’nde, atık kağıt toplama kampanyası başlattı. Gürtuna, ‘Ver Kağıt, Al Ağaç Kampanyası'na katılan okullara, topladıkları kağıt karşılığında fidan armağan edileceği bildirdi. Günde 500 ton kağıt toplanmasının hedeflendiğini belirten Gürtuna, ‘‘500 ton kağıt, 10 bin ağacı kurtarmak demektir. 10 bin ağacı günde İstanbul’da topladığımız kağıtla kurtaracağız, 5 bin de ağaç dikeceğiz’’ diye konuştu.

Günde 300 ton

Belediye Çevre Koruma Dairesi Başkanı Mustafa Öztürk de sokak toplayıcılarının günde 300 ton kağıdı, kirlendikten sonra toplayabildiklerini, kampanyayla günde 500 ton kağıdın kirlenmeden, kaynağında toplanmasının hedeflendiğini söyledi.

‘‘Ver kağıt, al ağaç’’ kampanyası, Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki tüm okullar için geçerli. Kullanılmış her türlü gazete, dergi, defter, fotokopi kağıdı, kitap, karton kutular, bilgisayar kağıtları ve not kağıtları mavi torbalarda toplanacak ve miktarına göre haftada bir gün teslim alınacak. Toplanan kağıtların miktarına göre iğne yapraklı ve geniş yapraklı ağaçlar ile süs çalıları, iç mekan bitkileri verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!