Kafeterya cinayetinde halanın da beyin ölümü gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Kafeterya cinayetinde halanın da beyin ölümü gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2009 13:57

ADAPAZARI'nda, geçen çarşamba günü ayrı yaşadığı eşi 33 yaşındaki Abuzer Tekinalp tarafından buluştuğu kafeteryada öldürülen 26 yaşındaki Berna Tekinalp'in ağır yaralanan halası 51 yaşındaki Selva Ünver'in tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesi Selva Ünver'in organlarını bağışlarken, Berna Teknalp'in cenazesi ise memleketi Adana'nın Karataş İlçesi'nde toprağa verildi. Tekinalp'in babası Nuh Ünver, “Kızımın sevgilisi yoktu. Daha az ceza almak için kızımın namusuna dil uzatılıyor. Kızım namusuyla şerefiyle yaşıyordu” dedi.

Adapazarı kent merkezindeki Tren İstasyonu'nun kafeteryasında meydana gelen olayda, Abuzer Tekinalp buluşmak için randevulaştığı ve 7 aydır ayrı yaşadığı eşi Berna Tekinalp ile yanında bulunan halası Selva Ünver'i kurşun yağmuruna tutmuştu. 26 yaşındaki Berna Tekinalp olay yerinde hayatını kaybederken, başına ve göğsüne kurşun isabet eden Selva Ünver, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Durumu çok ağır olan Selva Ünver'in de dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordiratörü Opr. Dr. Fatih Altınparmak organ bağışı için yakınlarıyla temasa geçti. Olay gününden beri hastanede bulunan Selva Ünver'in 3 çocuğu ve nikahsız eşi Seyfi Uzun ile diğer yakınları, gerekli izni verince hastanede zamanla yarış başladı.

ORGANLARI İÇİN ZAMANLA YARIŞ

İznin verilmesiniyle birlikte İstanbul'daki Organ Nakli Merkezi'nin koordinasyonu ile Selva Ünver'in iki böbreğinin ve karaciğerinin alınması kararlaştırıldı. Saat 03.00 sıralarında Adapazarı'na gelen 3 kişilik ekip, yaklaşık 3 saat süren operasyonla organları alarak İstanbul'a hareket etti. Böbreklerin ve karaciğerin, Marmara Üniversitesi Hastanesi ve özel bir hastanede uygun hastalara nakledileceği öğrenildi.
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Fatih Altınparmak Selva Ünver'in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine organ naklinin gündeme geldiğini söyleyerek, “Yakınlarını zor ikna ettik. Hastanın yaşının ilerlemiş olması nedeniyle kalbi alınamadı” dedi.

ÖLDÜRÜLEN EŞİN CENAZESİ KARATAŞ'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Boşanmak için terk ettiği 10 yıllık eşi Abuzer Tekinalp tarafından aldatıldığı iddiasıyla buluştukları kafeteryada öldürülen 3 çocuk annesi Berna Tekinalp'in cenazesi ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden babası 45 yaşındaki Nuh Ünver tarafından alınarak Adana'nın Karataş İlçesi'ne getirildi. Bu sabah baba evinden alınan Tekinalp'in cenazesi Karataş Asri Mezarlık'ta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenazede güçlükle ayakta duran baba Nuh Ünver ile ondan 20 yıl önce boşanıp Suat Süer ile evlenen Tekinalp'in annesi 47 yaşındaki Serpil Süer, gözyaşlarına boğuldu. Katil zanlısı damadına beddua eden Serpil Süer, “Ellerin kırılsın nasıl kıydın kızıma?” diye ağıt yaktı.

İFLAS EDİNCE İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Baba Nuh Ünver, damadı ile kızının 10 yıl önce, yaşadıkları Adana'da görücü usulü ile evlendiğini anlattı. Damadının Adana'da fırın ve lokanta işlettiğini 2 yıl önce iflas ettiğini, bu süreçte tarım ilacı içerek intihar girişiminde bulunduğunu belirten Ünver, “Damadım iflas edince kendi evi ile annesinin evini bile kaybetti. İntihar girişiminde bulundu 13 gün yoğun bakımda kaldı. Yaşama döndükten sonra Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Beldesi'ne taşındı. Burada bir akrabasının yanında 1 hafta fırıncılık yaptı. Adapazarı'nda yaşayan ablam Selva Ünver bunlara acıyıp 1 yıl önce yanlarına aldı. Ev tutup dayayıp döşedi, damadıma iş buldu. Ama anlaşamayınca kızım ayrılmak istedi. Kızım ile damadım iddia edildiği gibi Antalya'da da yaşamıyordu” dedi.

KIZIMA DİL UZATILMASIN

Baba Ünver, kızının ayrıldıktan sonra damadı tarafından ölümle tehdit edildiği için Adapazarı Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı'na 3 kez dilekçe verdiğini ileri sürerek, “Kızımı sürekli ölümle tehdit ediyordu. Mesaj atıyordu, bunlar dilekçeleri incelendiğinde görülür. Benim kızım Kuran-ı Kerim okuyup namaz kılan bir anneydi. Sevgilisi denilen Mehmet Yiğit'in çocuğuna bakıcılık yapıyordu. Sevgili değillerdi. Bu durum Mehmet Yiğit'in Emniyet'teki ifadesinde de var. Daha az ceza almak için kızımın namusuna dil uzatılıyor. Kızım namusuyla şerefiyle yaşıyordu. Damadım Atakent Beldesi'nde yaşarken bir polisin tabancasını çalıp satmış. Hırsızlık yapıyormuş. Kayıtlar incelendiğinde bunlar ortaya çıkar. Şimdi cezadan kurtulmak için kızıma iftira atıyor” diye konuştu. Ünver, torunlarından küçük olan 2'sinin Çocuk Yuvası'na verildiğini diğerini de babaannesinin alıp Mersin'e getirdiğini sözlerine ekledi.
Hala Selva Ünver'in cenazesi de Karataş İlçesi'nde toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!