Restoranlar, lokantalar ve kafeler ne zaman açılacak? Kafeler ve restoranlar açılsın talebinde kritik 5 madde!

Güncelleme Tarihi:

Restoranlar, lokantalar ve kafeler ne zaman açılacak Kafeler ve restoranlar açılsın talebinde kritik 5 madde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2021 07:30

Restoranlar, lokantalar ve kafelerin ne zaman açılacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaka sayısının belli bir sayısının altına inmesiyle kısıtlamaların kaldırılacağını bildirmesinin ardından gündeme geldi. Başta işletme sahipleri olmak üzere vatandaşlar, paket servis ve gel-al şeklinde hizmet veren kafelerin açılacağı tarihle ilgili yapılacak resmi açıklamalara odaklandı. Diğer yandan 5 maddede kafeler ve restoranların açılması gerektiğini vurgulayan işletme sahipleri, bu maddelere uymayanlara ise ciddi yaptırım uygulanması gerektiğini duyurdu. İşte, Kafeler ve restoranlar açılsın talebinde kritik 5 madde ve konuyla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak sorusuna yanıt arayan pek çok vatandaş, internet üzerinden sorgulamalarını sürdürmeye devam ediyor. Özellikle işletme sahiplerinin merakla araştırdığı konulardan birisi olan kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak sorusu, kabine toplantısında alınacak olan kararla netlik kazanacak. Kafeler ve restoranların açılması yönünde talepte bulunan sektör temsilcileri, 5 maddede açılma talebinde bulundu. İşte, o maddeler

KAFELER VE RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Kafeler ve restoranlar için açılıp açılmama kararı Kabine Toplantısında alınacak. Yeme-içme sektörü de yaşanan bu durumun ardından açılmak için çağrıda bulundu. Biz de yeme-içme sektörünün temsilcileri ile restoranların nasıl açılması gerektiğini, alınabilecek önlemleri konuştuk. Sektör temsilcileri özellikle 5 konuya dikkat çekti.

Haberin Devamı

5 MADDEDE RESTORANLAR NASIL AÇILSIN

1- Restoranlar bir an önce ‘en sert tedbirlerle’ açılsın, alınan tedbirlere uymayanlar gerekirse kapatılsın.

2- Müşterilere HES koduyla restoranlara giriş yapsın.

3- Aşılamada yeme-içme sektörü çalışanlarına öncelik verilsin, risk en aza indirilsin.

4- Hijyen kuralları en katı şekilde uygulansın burada tavize izin verilmesin

5- Masalar arası sosyal mesafeye dikkat edilsin, uymayanlar cezalandırılsın

KURALLARA UYMAYANLAR İFŞA EDİLSİN

Salgının başladığı günlerde kapatılma kararı alınan işletmeler sadece yaz döneminde belli bir süre ve saatler arasında açılabilirken, salgında ikinci dalganın yaşanmasının ardından da yeniden kapandı. Bazı işletmeler bu süreçte eve servisle ayakta kalmaya çalışsa da, birçok restoranda eve servis hizmeti verilemediği için büyük ciro kayıpları yaşandı.

İşletmeler kira ödemelerini yapamayacak duruma düştü. Hatta sektör temsilcilerine göre eğer açılma süresi daha da uzarsa işletmelerin yüzde 30’u bir daha açılamama tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Kısa çalışma ödeneği ile çalışanlarının maaşlarını ödemeye çalışan işletmeler, tedarikçilerine olan borçlarını da ödeme noktasında büyük sıkıntı yaşıyor. Bu da tarladan başlayan ve restoranlara kadar uzanan tüm sektörleri bir hayli zorluyor.

Haberin Devamı

Yeme-içme sektörü de yaşanan bu durumun ardından açılmak için çağrıda bulundu. Biz de yeme-içme sektörünün temsilcileri ile restoranların nasıl açılması gerektiğini, alınabilecek önlemleri konuştuk. Sektör temsilcileri özellikle 5 konuya
dikkat çekti 

5 MADDEDE RESTORANLAR NASIL AÇILSIN

1- Restoranlar bir an önce ‘en sert tedbirlerle’ açılsın, alınan tedbirlere uymayanlar gerekirse kapatılsın.

2- Müşterilere HES koduyla restoranlara giriş yapsın.

3- Aşılamada yeme-içme sektörü çalışanlarına öncelik verilsin, risk en aza indirilsin.

4- Hijyen kuralları en katı şekilde uygulansın burada tavize izin verilmesin

5- Masalar arası sosyal mesafeye dikkat edilsin, uymayanlar cezalandırılsın

Haberin Devamı

KURALLARA UYMAYANLAR İFŞA EDİLSİN

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl:

* Restoranların artık bir an önce açılması gerekiyor. Uçaklara, AVM’lere HES koduyla girilebiliyorsa restoranlara da girilebilir.

* Alınabilecek en sert tedbirlere de razıyız. Bu işi iyi yapanlarla kötü yapanlar ayırt edilsin.

* Kurallara uymayanlara en sert cezalar verilsin. Hatta işletmeyi kapatmaya kadar giden cezalar uygulansın.

* Tarım Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş yapanları ifşa ettiği bir liste gibi, yeme-içme sektöründe kurallara uymayanlar ifşa edilsin.

* Biz de dernek olarak denetimlere katılabiliriz. Bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız.

Haberin Devamı

* Tüm bakanlıklar ve doktorların olduğu bir Bilim Kurulu oluşturulsun, burada alınacak kararlara harfiyen uyulsun.

* TSE ile protokol imzaladık. Kurallara uyanlara ‘Güvenli Restoran Belgesi’ verilecek.

* Bu belgeyi almak isteyenle A’dan Z’ye incelenecek.

* Güvenli Turizm Belgesi veya Güvenli Restoran Belgesi olan işletmelerle sorun aşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!