Kafeler ne zaman açılacak? Lokanta, restoran ve kafelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kafeler ne zaman açılacak Lokanta, restoran ve kafelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğandan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2021 02:13

Lokanta, restoran ve kafelerin açılış tarihi, hafta başında yapılan Kabine Toplantısı'nda ele alındı. Koronavirüs tedbirlerinin görüşüldüğü kritik toplantı sonrası işletmecilerin merak ettiği kafeler ne zaman açılacak sorusuna yönelik değerlendirmeleri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yönelik kısıtlamaların, vaka sayısına göre esnetileceğini bildirdi. Diğer yandan koronavirüsü nedeniyle paket servis, gel-al şeklinde hizmet veren kafe ve restoranların bir süre gözetleneceği bilgisi gelmişti. İşte, kafe, restoran ve lokantalarla ilgili yapılan o açıklama.

Haberin Devamı

Lokanta, restoran ve kafelerin açılış tarihi, işletme sahipleri ve vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Daha önce yaptığı açıklamada, lokanta ve kafelerin gözetleneceği bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni değerlendirmelerde bulundu. Hafta başında gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" dedi.

RESTORANLAR VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

1 Şubat akşamı gerçekleştirilen Kabine toplantısında alınan kararlar gereği kısa süre içerisinde esnafa yönelik kısıtlamaların gevşetileceği belirtildi. Erdoğan, '' Salgınla mücadelede en kritik hususlardan biri olan yerli aşı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Kafeler ne zaman açılacak Lokanta, restoran ve kafelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğandan açıklama

DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta cuma namazını kıldığı Hz. Ali Camisi'nin çıkışında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan açıklamasında şunları söylemişti;

Vefat sayılarındaki düşüş beni ciddi manada ümitlendiriyor. Bundan dolayı da ben ümitliyim. Mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmeler var doğru, fakat onu da inşallah aşacağımıza inanıyorum. Gerek okullarla alakalı, gerekse son dönemde bu restoranlarla ilgili, bunun yanında bütün bu açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire, biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Bunun için de son açıklamalarımda mali destekler noktasında 1000 lirayla, 750 ve 500 lira gibi bir desteği 3 ay süreyle verme kararı aldık ve bu adımı atmakla da çok ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız. Çünkü şu anda küçük esnafımızı yalnız bırakamayız onlara da gerekli desteği verdik, veriyoruz."

Haberin Devamı

UZMAN İSİMLERDEN KAFELERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Sokak kısıtlamalarının hem vaka sayısında hem de hasta sayısının azalmasında etkisinin çok olduğunu hepimiz gözlemledik. O yüzden kısıtlamaların kalkması için acele etmemek gerekiyor ama peyderpey vaka sayısı, hasta sayısı daha aşağıya yöneldiğinde elbette bunların kalkması gündeme gelebilir. Belki binli rakamları görürsek Türkiye genelinde kısıtlamaların biraz daha gevşetilmesi söz konusu olur. Restoranların ve kafelerin ne zaman açılacağının kararını İçişleri Bakanlığı veriyor. Şu an net bir şey söyleyemesek de binli, 2 binli vaka sayılarını görmemiz daha doğru olacaktır. Vatandaşlarımız vakaların aşağı düşmesi için tedbiri elden bırakmasın. Ancak bu şekilde bir an önce normal hayata dönebiliriz." ifadesini kullanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!