Kafa derisinde dejenerasyon yaşamış olabilir

Güncelleme Tarihi:

Kafa derisinde dejenerasyon yaşamış olabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2001 01:52

Uzmanlar, gazetecilerin, ABD'de sağlık kontrolünden geçmesiyle ilgili sorularına, ‘‘Bu sadece her yıl saçsızlıktan çektiğim bir şey. Bir de şimdi 30 yıldır güneşte devamlı tenis oynadığım için’’ yanıtını veren Devlet Bakanı Kemal Derviş'in cildinin hassas olabileceğini söylediler.

Derviş'in yaptığı açıklamanın tanı koymaya yetmeyeceğini belirten uzmanlar, şikáyetin en yakın olasılıkla güneş leke ve kabuklarını hatırlattığını söylediler.

Acıbadem Hastanesi Dermatoloji Kliniği'nden Dr. İnci Candan, Derviş'in hassas bir cildi olduğu için kontrola gitmiş olabileceğini söyledi. Sporcular, çiftçiler gibi uzun süre güneşe maruz kalanların derisinde ‘solar lentigo’ denilen, zararsız güneş lekeleri oluştuğunu belirten Dr. Candan, ‘‘Bu lekeler, cildin hassasiyetini gösterir ’’ dedi. Doğan Yayın Holding Sağlık Grup Başkanı Dr. Gündüz Tezmen de Derviş'in kafa derisinde güneşin yarattığı dejenerasyonlar olabileceğini belirtti. Deride görülen ve ‘solar keratoz’ denilen leke ve kabuklanmaların, geçmemesi halinde kanser riskinin ortaya çıktığını belirten Dr. Tezmen, ‘‘Bunlar, durursa, ileride kansere dönüşme riski var. Ancak bu tür kanserler tehlikeli değildir. Bu bölümler alındığı zaman kanser tedavi edilir’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!