Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? 2022 Kadir Gecesi tarihi için heyecanlı bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün 2022 Kadir Gecesi tarihi için heyecanlı bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2022 07:10

Kadir Gecesi 2022 yılında da yoğun ilgi görüyor. Müslümanların heyecanla beklediği on bir ayın sultanı ramazan ayı 2 Nisan tarihinde başladı. Bu ay içerisinde yer alan Kadir Gecesi tarihi, ramazanın 26'ncı gününü 27'nci gününe bağlayan geceyi göstermektedir. Bu anlamlı gece Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre nisan ayında idrak edilecek. Peki, Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün?

Haberin Devamı

Kadir Gecesi ne zaman, sorusu Ramazan ayının ilk 16 günü geride kalırken öne çıkan konulardan oldu. İslam dünyasında manevi huzur ve heyecanla beklenen, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi ramazanın 26'ncı gününü 27'nci gününe bağlayan gece idrak edilecek. Dualar ve ibadetler ile eda edilecek olan bu manevi gece, feyzi dolayısıyla ibadet açısından büyük önem arz ediyor. Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı Kadir Gecesi manevi duyguların bolca yaşandığı gece olacak. Bu yıl Kadir Gecesi 27 Nisan tarihine denk geliyor. İşte detaylar

KADİR GECESİ NE ZAMAN, RAMAZANIN KAÇINCI GÜNÜ İDRAK EDİLECEK?

Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı, bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gecede ibadetlerini idrak edecek olanlar 2022 Kadir Gecesi'nin tarihine odaklandı. 'Bin aydan daha hayırlı' olan Kadir Gecesi'nde Yüce Allah'ın affına mahzar olmak isteyenler, dua, ibadet ve namazlar ile bu mübarek geceyi idrak edecekler. Kuran-ı Kerim'in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) indiği gece olarak bilinen Kadir Gecesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının 26. gecesinde idrak edilecek. 

Haberin Devamı

Dualar ve ibadetlerle eda edilecek olan Kadir Gecesi, manevi duyguların bolca yaşandığı gece olacak. Kuran-ı Kerim'in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) indiği gece olarak bilinen Kadir Gecesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının 26'yı 27'ye bağlayan gecesinde idrak edilecek. Kadir Gecesi ibadetleri ile Yaradan'a eller açılacak ve dualar, dilekler vuku bulacak.

KADİR GECESİ TARİHİ 2022

Kadir Gecesi, bu yıl da pek çok Müslüman tarafından huşu içerisinde idrak edilecek. Bu yıl 27 Nisan tarihinde idrak edilecek olan Kadir Gecesi, bazı kesimler tarafından kandil olarak tabir edilse de kandil günlerinden değildir.

Kadir Gecesi 27 Nisan akşamı, teravih namazının ardından başlar ve gecenin geç saatlerine kadar devam eder.

BAKMADAN GEÇME!