Kadir Gecesi namazı kaç rekat? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir?

Güncelleme Tarihi:

Kadir Gecesi namazı kaç rekat Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2019 17:07

Kadir Gecesi'nin tüm yurtta idrak edilmesiyle beraber, Kadir Gecesi namazı ile ilgili araştırmalar vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Mübarek Kadir Gecesi'nde namaz kılmak isteyenler, 'Kadir Gecesi namazı kaç rekat? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir?' sorusuna yanıt arıyor. İşte, Diyanet'in bilgisine göre, Kadir Gecesi ile ilgili bilgiler...

Haberin Devamı

Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edileceği, bu gece ibadetlerini yerine getirmek isteyen birçok vatandaşın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Kadir Gecesi namazı için tekbir getirecek olan Müslümanlar, bu esnada nasıl niyet edecekleri konusunda bilgi edinmek istiyor. Peki, Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir? İşte, o konu hakkında bazı bilgeler

Tam olarak bugüne özel bir namaz olmasa da, kandil namazı yerine geçen tesbih namazı dört rekât olup şöyle kılınır: “Allah rızası için tesbih namazı kılmaya” diye niyet edilerek namaza başlanır.

Sübhâneke’den sonra 15 kere “Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber” denir.

Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha “Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber” denilir.

Haberin Devamı

Bu tesbih, rükûya varınca 10 kere, rükûdan doğrulunca 10 kere, birinci secdede 10 kere, secdeden kalkınca 10 kere, ikinci secdede 10 kere söylenir.

Böylece her rekâtta 75 tesbih yapılmış olur. İkinci rekâta kalkılınca yine önce 15 kere tesbih okunur, ardından besmele çekilip Fâtiha ve sûre okunup 10 kere tesbih getirilir.

Kalan rekatlar aynı şekilde tekrarlanır ve böylece 4 rekât tamamlanmış ve toplam üç yüz tesbih edilmiş olur.

Tesbih namazı kerâhet vakitlerinde kılınmaz (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, II, 30-31). Tesbih namazında sehiv secdesini gerektiren bir şey olursa, sehiv secdesi normal olarak yapılır, o secdelerde tesbih namazına özgü tesbihat yapılmaz (Tahtâvî, Hâşiye, s. 361).

BAKMADAN GEÇME!