Kadınlar Günü'nde mağdur erkek öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Gününde mağdur erkek öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2008 10:32

Van'da kurulma aşamasında olan Mağdur Erkekler Derneği Başkanı Feridun Irak, “Kadın-erkek eşitsizliğinden söz ederek bir yere varılmaz. Bugün kadın erkek eşitliği söz konusu değilse bu erkeklerin aleyhindedir” dedi.

Irak, Dünya Kadınlar Gününü en samimi duygularla kutladığını belirterek, kadınların toplumun temelini oluşturduğunu söyledi.

“Bizim yola çıkmamız, kadınlara karşı olduğumuz anlamında değildir” diyen Irak, ataerkil bir toplumda yaşandığı için şiddet gören erkeklerin bunu açıklamayamadığını kaydetti.

Irak, erkeklerin de uğradığı şiddeti ortaya koymak, bu sorunu erkekler açısından dile getirmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, “Şiddetin sadece fiziksel türünü kastetmiyorum. Erkeğin uğradığı her türlü şiddeti ortaya koymayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde birçok kadın örgütünün, kadın-erkek arasındaki eşitsizliği dile getirdiğini anlatan Irak, şöyle devam etti:
“Biz kadın ve erkeklerin her açıdan eşit olmasını isteriz. Kadınlar hiç bir konuda erkeklerden daha az haklara sahip değillerdir. Kadın ve erkeklerin eşit olmadığı tek bir alan kalmıştır. O da askerliktir.”

Feridun Irak, kadın örgütlerinin haklı olmadıkları halde bu yönde yapmış oldukları çalışmaların zaman ve işgücü kaybı olduğunu anlatarak, “Bence enerjilerini, Türkiye'nin sorunlarının çözülmesi yönünde harcamalıdırlar. Bunu yapmaları durumunda ülkedeki birçok sorunun çözümüne katkıda bulunacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

ERKEK DE ŞİDDET GÖRÜYOR

Kadın örgütlerinin, kadının uğradığı şiddeti çok sık dile getirdiğini ifade eden Irak, hiç kimsenin kadının şiddete uğramasını istemediğini ancak yapılan araştırmaların, erkeğin kadına uyguladığı şiddet kadar, kadının da erkeğe şiddet uyguladığını ortaya koyduğunu savundu.
Irak, kadınların çalışma yaparken bu sonucu da dikkate alması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Feminist örgütlerin yaptıkları bütün çalışmalar, kadın-erkek düşmanlığını körüklemekten öteye gitmiyor. Kadın-erkek eşitsizliğinden söz ederek bir yere varılamaz. Bugün kadın erkek eşitliği söz konusu değilse bu erkeklerin aleyhindedir.”

ÇALIŞAN ANNELERİN MESAİ SAATLERİ AYARLANSIN

Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlar adına da konuşmak istediğini anlatan Irak, çalışan annelerin mesai saatlerinin ayarlanmamış olmasının, önemli bir sorun olduğunu kaydetti.

Irak, kadın örgütlerinin bu konuyla ilgilenmediğini ve çalışma yürütmediğini savunarak, çocukların iyi yetişmesinde annelerin büyük payı olduğunu, ancak çalışan annelerin işleri ve çocukları arasında kaldığını, çocuklarına yeterli özeni gösteremedikleri gibi işlerinde de verimli olamadıklarını iddia etti.

Gelecek neslin sağlıklı olması, geleneklerden ve toplumun değer yargılarından uzaklaşmaması için annelerin çocuklarına daha fazla zaman ayırması gerektiğini belirten Irak, bunun için çocuk sahibi çalışan kadınların mesai saatlerinin düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Feridun Irak, saat ayarlamasının çocukların, ailenin ve toplumun koşullarına göre uzmanlar tarafından belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!