'Kadınlar araç kullanmamalı' diyen Şeyh'le dalga geçtiler

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar araç kullanmamalı diyen Şeyhle dalga geçtiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 01:25

SUUDİ Arabistan’da aynı zamanda psikolog olan Şeyh Salah el Luhaydan, ‘sabq.org.’ adlı Suudi haber sitesinden ülkelerindeki araba kullanma yasağına karşı 11 bini aşkın imza toplayan kadınlara seslendi. Araç kullanan kadınların sorunlu çocuk doğurduğunu iddia eden Şeyh'e sosyal medyada tepki yağdı.

Haberin Devamı

El Luhaydan, “Kadınlar, araba sürmenin hem yumurtalıklarını ve pelvis bölgesini, hem de psikolojilerini olumsuz etkilediğini bilmeli. Psikoloji bilimi ve tıbba göre, sürekli araba kullanan kadınlar klinik açıdan sorunlu çocuklar doğuruyor” dedi.

Suudi Şeyh’e sosyal medyada tepki gecikmedi. Twitter’da birçok kişi, El Luhaydan’la “müthiş bilimsel keşiflerde bulunan adam” diye dalga geçti. Bir ortadoğu uzmanı ise, "Bugün 200 km araba kullandım ve mucizevi şekilde yumurtalıklarıma bir şey olmadı" diye tweet attı.

‘Çölde sürüyorum’

SUUDİ Arabistan Prensi Talal’in eşi Prenses Amira el Tavel, ülkede kadınlara araba kullanma hakkının verilmesi gerektiğini her platformda dile getiriyor. Newsweek’e konuşan prenses, “Arabamı çölde kullanıyorum” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!