Kadının gücünü inkar edemeyiz

Güncelleme Tarihi:

Kadının gücünü inkar edemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2006 00:00

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Tarım sektörünün yükünü taşıyan kadınlarımızın gücünü, birlikte hissediyoruz. Türkiye tarım ülkesi olma özelliğini koruyor" dedi.

Bakan Nimet Çubukçu, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, gerek dünyada gerek Türkiye'de tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü üstlenen kadınların, ailenin ve toplumun ihtiyaç duyduğu en büyük güç olduğunu söyledi.

Geleneksel yapı

Çubukçu, kırsal kesimde kadınların, geleneksel ev işleri, rutin günlük yaşam faaliyetleri, tarımsal faaliyetlere katılma gibi oldukça çeşitli ve zor çalışma koşulları içerisinde yaşamlarını sürdürdüklerini de ifade etti. Çubukçu, sanayi ve teknolojide yaşanan gelişmelere rağmen, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olma özelliğini sürdürdüğünü vurguladı.

Önemli bir sayı

Bakan Çubukçu "Tarım, ülkemiz için nasıl önemli ve vazgeçilmez bir sektör ise kadınlarımız da bu sektörün yükünü taşıyan insan gücü faktörünü oluşturmaktadır. Tüm istihdam edilenlerin içerisinde kadınların oranı yüzde 22.3 olup, ekonomik faaliyete göre tarımda istihdam edilenlerin içerisinde kadınların oranı yüzde 51.6'dır. Tarımda istihdam edilen kadınların çoğunluğu ücretsiz aile işçisi olarak çalışmaktadır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!