‘Kadınımın sırtı yere gelmemeli’ tartışması

Güncelleme Tarihi:

‘Kadınımın sırtı yere gelmemeli’ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yılmaz Erdoğan

‘Sırtı yere gelmek’ lafı çirkin durmuş ama söylerken aklıma güreş gelmedi bile

Gülay Göktürk

Demek kadın cinsel ilişkiye girdi mi sırtı yere gelmiş pehlivan gibi mağlup oluyor

HER şey, Yılmaz Erdoğan'ın bir röportaj sırasında ‘‘Benim kadınımın sırtı çok da yere gelmemelidir' demesiyle başladı. Sevilen sanatçının bu sözleri, tanınmış kadın gazeteci Gülay Göktürk'ün bir yazısına konu oldu. Köesinde ‘‘Tuşa getirilen kadınlar’’ başlıklı bir makale yazan ve Yılmaz Erdoğan'ı kıyasıya eleştiren Göktürk, ‘‘Erdoğan'ın müstakbel eşinin çok sayıda erkekle yatmış olmasından rahatsızlık duyması değil, inanın. İnsanlık hali, bazı erkekler başkalarıyla kıyaslanmaktan dolayı gerginlik duyabilirler. Hadi bir iki neyse de, kıyas sayısı arttıkça endişeleri- gerginlikleri artabilir’’ deyince, ünlü sanatçıya da cevap hakkı doğdu.

Türkiye'nin en çok okunan haber dergisi Tempo, son sayısında sayfalarını YIlmaz Erdoğan'a ve açtı. Erdoğan da, başta Gülay Göktürk olmak üzere kendini eleştiren herkese cevap verdi.

BENİ SİNİRLENDİRMEZ

‘‘Rahat bırakın beni yaaa!’’ başlıklı yazıda Erdoğan, Göktürk'ün yazısı için şunları söyledi: ‘‘Gülay Göktürk'ün bana kızmak için meseleyi zorladığını düşündüm. 'Vay be, bana ne biçim geçirmiş' diye düşünmedim. Çünkü, Göktürk duruşunu beğendiğim bir yazar... Gülay Göktürk beni sinirlendirmez, ben onu müttefik sayarım. Kadınların canını acıttığımı düşündüyse de şimdiye kadar benim canımı acıtan kadınlara saysın.’’

Güçlü bir ensest duygum var

Gülay Göktürk, Tempo Dergisi'yle yaptığı röportajda şunları söyledi: ‘‘Ben de herkes gibi cinsel konuda sakatlanmışlıklarımın bazılarını gördüm ve değiştirdim... Mesela ben ensestle (aile içi cinsel ilişki) ilgili takıntılarımı atamamış bir insanım.

Toplumun genelindeki o ensestle ilgili takıntıların hepsi bende vardır. Oysa ben ensestin takıntıdan başka bir şey olmadığını beyin olarak düşünen bir insanım. Bu güçlü bir ensest duygusu yaşamamı enğellemiyor. Yani yıkamadığım bir nokta...’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!