Kadın yazarlar imza gününde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kadın yazarlar imza gününde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) düzenlediği kitap fuarında iki kadın yazar Filiz Tosyalı ve Ayla Kutlu imza günü nedeniyle okuyucularıyla buluştular.

İki çocuğunu da kendi öykülerini anlatarak büyüten ancak daha sonra diğer çocuklara da gönül kapılarını açan Tosyalı, şu sıralarda yeni romanı ‘‘Sanal arkadaşlık’’ın heyecanını yaşıyor.

Bundan sonraki hedeflerinden de bahseden Tosyalı, Türkiye'de doğa tarihi öyküleri edebiyatının varolmadığını ve bunun için çalışmalar başlatacağını da sözlerine ekliyor.

Hayatını sanatın kaprislerine adamış bir yazar Ayla Kutlu. Bu durumdan ise asla gocunmuyor, sıkılmıyor ve ‘‘Sanat, yaratıcılık, adanmış canlının sırtından geliyor’’ diyor. Ancak, uzun yıllardır, kendisini adadığı ve sırtlandığı bitmemiş romanına son noktayı koymanın keyfini yaşıyor. Çünkü Kutlu'nun başyapıtlarından ‘‘Göçmen bir kuştu o’’ 10 yıllık uçuşunu tamamlayarak son kitabı ‘‘Emir beyin kızları’’nda yuvasını buldu.

Çok okuyan, çok gören her insanın birgün bir dolum noktasına geleceğini ve ardından da kendi bakış açısından bu bildiklerini aktarma keyfini yaşamasının kaçınılmaz olduğunu belirten Kutlu, sanatta doyumun ise mümkün olmadığını söylüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!