Kadın sürücüye 15 yıla kadar hapis cezası istemi

Güncelleme Tarihi:

Kadın sürücüye 15 yıla kadar hapis cezası istemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2010 10:31

SAMSUN'da otomobiliyle çarptığı 10 yaşındaki Beyzanur Banu Özer'in ölümüne, babası 43 yaşındaki Osman Özer'in de yaralanmasına neden olan bankacı 31 yaşındaki Çiğdem Yamak'ın yargılanmasına devam edildi.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Yamak, kazada kendisinin hatalı olmadığını, baba ve kızın yola aniden çıktığını ileri sürdü. Mahkeme, sanığın son savunmasını hazırlaması için ertelendi.

İlkadım İlçesi'nde geçen yıl ağustos ayında meydana gelen kazada, Atakum İlçesi'nden kent merkezine kendisine ait 55 AC 550 plakalı otomobil ile gelen 1 çocuk annesi Çiğdem Yamak, yoldan karşıdan karşıya geçmek isteyen Osman Özer ve kızı Beyzanur Banu Özer'e çarptı. Kazada baba ve kızı yaralanarak Samsun Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, Beyzanur Banu Özer, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gözaltına alınan sürücü Yamak ise sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden seçilen bilirkişilerin dosyayı incelediğini, Osman Özer ve kızının asli kusurlu, sanığın ise dikkatsiz ve hızlı araç kullandığı için tali kusurlu olduğuna karar verdiğini ifade etti. Savcı, Çiğdem Yamak'ın taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Çiğdem Yamak'ın yargılanmasına dün devam edildi. Kazada kendisinin hatalı olmadığını söyleyen Yamak, “Kent merkezine doğru giderken, çocuk parkı tarafından yola iki erkek çocuk atladı. Onlara çarpmadım ama bu kez baba ve kız yola çıktı. Frene bastım, duramadım ve onlara çarptım. Hızım 40 kilometreydi. Öyle hızlı değildim. Zira arabamda kendi küçük çocuğum da vardı. Böyle olmasını istemezdim” dedi.

Daha önceki duruşmalara katılan baba Osman Özer ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, “Yolun her iki tarafında piknik yapan insanlar vardı. Karşıya geçmek için önce sağa sola baktım. Gelen araç olmayınca da kızımla birlikte yola çıktık. Yavaş yavaş geçiyorduk. Otomobil nereden çıkıp geldi göremedik” diye konuştu.

Sanık ve avukatı son savunmalarını hazırlamak için süre isteyince, mahkeme duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!