Güncelleme Tarihi:
BURSA'nın Orhaneli İlçesi'ne bağlı Fadıl Köyü'ndeki ilköğretim okuluna yeni kaydolan 14 yaşındaki Aynur Ele adlı kız öğrenci, önlüğünün diz altındaki etek boyunu kısa bulan kadın öğretmen İsmihan Doğmuş tarafından sopayla dövüldü.
9 günlük rapor alan genç kızın babası Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, ‘‘Bunlar Hizbullahçı mı? Dayakçı öğretmen derslere zaman zaman türban ve perukla giriyor. Din dersi öğretmeni olan eşi Burhan Doğmuş öğretmenlere bir gün ‘Siz Batı'ya çalışın. Ben mücahidim' demiş. Bu zihniyetteki öğretmenden hayır gelir mi? Sonuna kadar hakkımı arayacağım’’ diye tepki gösterdi.
İddiaya göre, Orhaneli İlçesi’nden Fadıl Köyü'ne taşınan Mehmet Ele, kızını köyün ilköğretim okulunun 7'nci sınıfına kayıt ettirmek için başvurdu. Eksik evrak nedeniyle kayıt işlemi sürerken, derslere girmek isteyen Aynur, öğretmen İsmihan ve Burhan Doğmuş çiti tarafından ‘‘Sen bu okulun öğrencisi değilsin’’ denilerek geri çevrildi.
DAYAKÇI ÖĞRETMEN KAYIP
Baba Ele, izinde bulunan Okul Müdürü Doğan Ünsal'dan kızının okula devam edebileceğine ilişkin bir not aldı. Ertesi gün yeniden önlüğüyle okula giden Aynur, bu kez öğretmen İsmihan Doğmuş'ın ‘‘Eteğin kısa okula gelme’’ sözleriyle şaşkına döndü.
Diz altındaki eteğini yenileyecek para bulamadığı için ertesi gün okula gitmeyi sürdüren genç kız, bu kez bahçede aynı öğretmen tarafından sopayla evire çevire dövüldü. Üstü başı yırtılan Aynur kulak arkası, gözü ve karnından darbe aldı.
Ökeli baba, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İsmihan-Burhan Doğmuş çifti rapor alarak ortadan kayboldu.
Sağlık Bakanı Osman Durmuş
SAĞLIK Bakanı Osman Durmuş, başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede yüzlerce insanın ölümüne yol açan Sdney gribinin Türkiye'de etkin olmadığını bildirdi. Durmuş, Türkiye'deki grip salgınına neden olan virüs tipinin ‘Sdney’ değil, ‘Koksaki’ tipi olduğunu bildirdi. Durmuş, bir grup gazeteciye grip salgını konusunda şunları söyledi: ‘‘Bu sözlerimin de yanlış anlaşılma, yanlış yorumlanma ihtimali var. Ama, Türk insanının en büyük avantajı doğal aşılı olmasıdır. Sık sık grip oluyor ve vücudun bağışıklık sistemi bu virüsleri yenerek dirençli hale geliyor. Bu yüzden bizim insanımızın virüslere karşı direnci biraz daha yüksektir. Çünkü, toprak ile, tabiat ile haşır neşirdir.’’
GRİPTEN KORUNMA ÖNERİLERİ
Koksaki tipi grip virüsünü kuşların taşıdığını, kuşlardan doğaya yayılarak insanlara geçtiğini anlatan Durmuş, korunmak için şunları önerdi:
Odalar sık sık havalandırılmalı. Böylece virüs damlacıklarını taşıyan havanın temizlenmesi sağlanır.
Öpüşmekten ve tokalaşmaktan kaçınmalı.
Bol C ve E vitamini içeren gıdalarla vücudun direnci artırılmalı.
Hastalar bol su-sıvı almalı. Sıvı kan sirkülasyonunu artırır, solunumu kolaylaştırır.
Hastaya, ilk dönemde anti-gripal tedavi uygulanmalı. İkinci dönemde alınacak kültür sonuçlarına göre anti-biyolojik tedaviye geçilmeli.