Kadın davulcu sahura kaldıracak

Güncelleme Tarihi:

Kadın davulcu sahura kaldıracak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 18:40

ISPARTALILARI bu yıl Ramazan ayında sahura kadın davulcu kaldıracak. Isparta Belediyesi, Ramazan davulcularını sınavdan geçirirken, 45 yaşındaki Hanım Polat sınavı geçen tek kadın davulcu oldu.

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden Ramazan davulcuları Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde sınavdan geçti. Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon hem davulcuları çalacakları bölgeleri tespit etti. 56 kişinin katıldığı, 43 kişinin kazandığı sınavda evli ve 8 çocuk annesi Hanım Polat kazanan tek kadın oldu. Önceki yıllarda da Ramazan davulu çaldığı belirtilen Hanım Polat bu yıl Zafer Mahallesi'nde davul çalacak. Davulculara yaka kartı dağıtılarak korsan davulcuların önüne geçmeyi planlayan Zabıta Müdürlüğü, korsan davulculara karşı halkı uyardı.

Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, Türk kültüründe Ramazan davulcularının ayrı bir yeri olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Arkadaşlarımızı Ramazan öncesi eğitime tabi tuttuk. Özellikle gürültü kirliliğine engel olmak ve hem de Ramazana yakışacak şekilde düzenleme yaptık. Davulcu arkadaşlarımıza yaka kartı verdik. 30 gün boyunca halkımıza hizmet verecek. Vatandaşlarımızın kötü niyetli kişilere de tedbirli olmalarını tavsiye ediyoruz. Kapılarına gelen kişilerin mutlaka kimlik kartlarını sormaları germektedir. Bir sorunla karşılaştıklarında da Alo Zabıta ‘153' no'lu telefona bilgi vermelerini bekliyoruz.”

Aydoğdu, Hanım Polat sınavı geçen tek kadın olduğunu belirterek, “Bu işin cinsiyet ayrımı olmaz. Kendisi sınava girdi ve sınavı kazandı. 30 gün boyunca Ispartalılar'ı sahura hanımefendi kaldıracak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!