Güncelleme Tarihi:
Olay Kadıköy Suadiye'de yaşandı. H.Ö.U., Alzheimer hastası olan annesi Müzeyyen D.'nin bakımını sağlaması için 2018 yılında Türkmenistan uyruklu Merjen Allakulyyeva'yı tuttu. Geçtiğimiz yıl ailesi, yaşlı kadının vücudunda morluk ve şişlikler olduğunu gördü. Ailesi, Müzeyyen D.'yi rahatsızlandığını düşünerek hastaneye götürdü. Alzheimer hastası kadının vücudundaki morluk ve şişliklerin darp sonucu oluşan 'boksör travması'ndan kaynaklandığı ortaya çıktı.
Türkmenistan uyruklu bakıcıdan şüphelenen H.Ö.U. eve gizli kameralar yerleştirdi. Bir süre sonra kamera görüntülerini izleyen H.Ö.U, annesine bakıcısı tarafından uygulanan darp ve işkenceyi gördü. Kameraya, Türkmenistan uyruklu Merjen Allakulyyeva'nın Müzeyyen D.'yi günlerce yumruklayıp tekmelediği, saçlarından sürükleyip boğazını sıktığı ve defalarca tokat attığı kaydedildi. Öte yandan akılalmaz işkencelere maruz kalan kadının uğradığı saldırılarda ağlayarak çığlık attığı görüldü. Ayrıca kameraya yansıyan bir görüntü de ise bakıcının eve yerleştirilen gizli kameralardan birini fark ettiği ortaya çıktı.
"İL GÖÇ İDARESİNDEN DIŞARI ÇIKARILDIĞINI ÖĞRENMİŞ BULUNUYORUM"
Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan H.Ö.U.'nun avukatı Celal Ülgen, "Hiç beklenmedik bir zamanda müvekkilimiz annesinin boynunda bir morluk görüyor. Ve doktora götürdüklerinde doktor, bu morluğun kendiliğinden oluşacak ya da yatmadan kaynaklı bir morluk olmadığını, mutlaka bir yere çarpmış olduğunu hatta çarpmadan bile kaynaklanamayacak bunun bir darp izi olduğunu söyleyince kuşkuya düşüyorlar. Ve o tarihten sonra eve kamera yerleştirerek izlemeye alıyorlar. Kamera görüntülerini gördükleri zaman kanları donuyor. Yaşlı kadının kafasını duvara vurmak, ağzını battaniyeyle kapatıp nefessiz kalmasını sağlamak, yüzüne yumruk atmak, küfür etmek gibi her şeyi yapmış olduğunu görüyorlar. O zaman karakola başvurdular. Bir taraftan bize başvurarak bu kişinin cezalandırılmasını istediler. 1 ay gibi bir sürede hem gözaltına alındı hem de tutuklandı hem tahliye oldu. Bakırköy Kadın Cezaevi'nden yurtdışına deport edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. Fakat her nasılsa aldığımız son duyumlara göre bu kişinin hala Türkiye'de olduğu, deport edilmediği ve her nasılsa bir biçimde il göç idaresinden dışarı çıkarıldığını öğrenmiş bulunuyorum" dedi.
"Bu normal bir insanın yapacağı bir şey değil" diyen Ülgen, " Başka bakımını üstleneceği kişiler olursa Türkiye'de aynı şeyi onlara da yapacağından kuşkuya düştüğümüz için bu kişinin bir an önce yurtdışına deport edilmesinin takibini yapmak istiyoruz." diye konuştu. Bakıcının 4 yıldır çalıştığını söyleyen Ülgen, "Ailenin haklı olarak kuşkusu acaba 'Biz yeni mi fark ettik. Başka zaman da bunlar oldu mu' diye düşünülüyor. o nedenle acı giderek büyüyor. Alzehimer hastası, istediklerini dilediklerini anlatacak durumda değil. Türkmenistan, Türkiye'de ceza verilmiş olsa bile kendi ülkesinde yargılayıp ceza veriyor ve infazdan yararlanmıyor. O nedenle yurt dışına gönderilmediğini, Türkiye'de bırakıldığını düşünüyoruz. Burada yatmadığı orada yatacak" şeklinde konuştu.