Kadıköy’de el ele

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy’de el ele
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2009 00:00

Avrupa yakasında Taksim hariç yaşanan olayların aksine, Kadıköy Meydanı’ndaki 1 Mayıs kutlamalarında ’Polise uzanan eller kırılsın’ sloganları bile atıldı, Che Guevara tişörtlü gençler halaylar çekti. Türk-İş Genel Başkanı, yaklaşık 5 bin kişilik kalabalığa seslenirken, "Taksim’e izin vermediler, ayıp ettiler, sevincimize gölge düşürdüler" demekle yetindi.

 
Haberin Devamı

 

TÜRK-İŞ’in Kadıköy İskele Meydanı’ndaki mitinginde, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı. Türk bayrakları altında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mitinge EMEP, İP, Öncü Gençlik, Demokratik Lise Platformu, Türkiye Gençlik Birliği gibi birçok kuruluş katıldı. 5 bini aşkın kişiye hitap eden TÜRK-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, "Taksim’e izin vermediler, ayıp ettiler, sevincimize gölge düşürdüler" dedi. Mitingde konuşan Almanya Bilim ve Eğitim Sendikası’ndan Ulrike Beldhof, gelecek yıl kutlamanın Taksim’de olmasını beklediklerini söyledi. Mitingde Küba devriminin önderlerinden Che Guavera’nın resminin bulunduğu tişörtü giyen gençler de halay çekti.

Ankara’da bir polis başından ağır yaralı

Başkentteki 1 Mayıs kutlamaları sırasında da olaylar çıktı. 15 polis atılan taş ve sopalardan yaralanırken, olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı. Polis topluluğu dağıtmak için zaman zaman havaya ateş açtı. Başından yaralanan bir polisin hayati tehlikesinin bulunduğu, yaralı 14 polisin ise ayakta tedavi edildiği bildirildi. Türk-İş, KESK ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Sıhhiye Meydanı’ndaki kutlamaları nedeniyle polis çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Gar önünde toplanan göstericiler, Sıhhıye Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. Göstericiler miting alanına tek tek aranarak alınırken, Halkevleri’ne mensup bin kişilik grupla polis arasında arbede çıktı. Göstericiler, sopalar ve kaldırım taşlarıyla saldırırken, çevik kuvvet de topluluğu dağıtmak için gaz bombası attı. Çatışma yaklaşık 15 dakika sürdü. Bazı polisler havaya ateş açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!