Kaçtığı erkek katili oldu

Güncelleme Tarihi:

Kaçtığı erkek katili oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 00:00

Uyuşturucu kullanmak ve hırsızlıktan sabıkalı komşusuna áşık olup, çocuk dünyaya getiren 17 yaşındaki kadın, yatak odasında 5 kez bıçaklanarak öldürüldü.

ADANA’da iki yıl önce Oya Can, mahalleden tanıştığı İbrahim Halil Uçan’a (24) áşık oldu. Kısa süren arkadaşlıktan sonra uyuşturucu kullanmak ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan gençle evlenmek isteyen ancak o dönemde 15 yaşında olan Can, ailesinin izin vermemesi üzerine okulunu bırakıp 1.5 yıl önce kaçarak Uçan ile nikáhsız evlilik yaptı. Çiftin 7 ay önce bir oğlu dünyaya geldi, ancak birkaç ay sonra Uçan, Oya Can’ı dövmeye başladı.

Öldüren tartışma

Önceki akşam aşırı alkollü olan Uçan ile Can tartışmaya başladı. Çifti, aynı evde yaşayan Uçan’ın annesi Zeynep Uçan (49) sakinleştirdi. Geç saatlerde odasına çekilen çift, yeniden tartıştı. Kavga seslerinin kesilmesi üzerine uykuya dalan Zeynep Uçan, bir saat sonra torununun ağlamasına uyandı. Zeynep Uçan, kontrol için odasından çıktığında, yatak odasının kapısı önünde gelininin kanlar içindeki cesedini buldu. Olay yerine gelen polis, Oya Can’ın kalbine ve göğüs kısmına isabet eden 5 bıçak darbesiyle öldüğünü belirledi.

Kaçmadı, kaçırıldı

Kaçan katil zanlısı İbrahim Halil Uçan’ın yakalanması için soruşturma başlatıldı. Oya Can’ın cenazesini teslim alan yakınları, genç kızın kaçmadığını, 1.5 yıl önce İbrahim Halil Uçan tarafından kaçırıldığını iddia etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!