Kaçırılan askerler komisyonu kurulsun

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan askerler komisyonu kurulsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 00:00

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, 1992 yılından bu yana çeşitli tarihlerde PKK tarafından kaçırılan askerlerin akıbetinin araştırılması, son dönemde kaçırılan asker ve kamu görevlilerinin kurtarılabilmeleri için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Haberin Devamı

Onur, TBMM’de kaçırılan askerlerin yakınlarıyla düzenlediği basın toplantısında önerge gerekçesini şöyle açıkladı: “Asker kaçağının peşine düşen devlet, kaçırılmış askerin peşine düşmüyor. Müşterek yürütüldüğü iddia edilen çalışmalara rağmen 1992 yılından beri kayıp olan askerler ve kamu görevlileri hakkında herhangi bir rapora ya da döküme ulaşılamamaktadır. Kayıp aileleri ancak kendi imkanlarıyla yakınlarını ve evlatlarını aramaktadır. Ailelere devlet tarafından bir bilgi verilmemesine karşın, bazı yayın organlarında ya da çeşitli söylentilerle kayıp askerlerin yaşadığına dair haberler ulaşmaktadır.”

Oğluma da ilgi gösterin

Toplantıda söz alan Veysel Koç, “Oğlumun bir an önce kurtulmasını ve gazetecilere gösterilen ilginin benim oğluma da gösterilmesini istiyorum” derken, Fadıl Ekşi, “Bize sahip çıkmıyorlar” siteminde bulundu. Yavuz Gökçe ise “Kaçırıldığında 1 yıllık evliydi. Şu anda oğlu 20 yaşında. Sağsa kendisini, değilse mezarını istiyoruz” diye konuştu.                               


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!