Kaçaklar hamama götürüldü

Güncelleme Tarihi:

Kaçaklar hamama götürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 15:50

ERZİNCAN ve Diyarbakır Emniyet müdürlüklerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda Türkiye'ye yasadışı yollarla giren 62 kaçak, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçaklar polis tarafından götürüldükleri hamamda aylar sonra yıkanma imkanı buldu. Hamamdan çıkan her kaçağa yine polisler tarafından çamaşır ve eşorfman takımı hediye edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 28 Ağustos'ta düzenlediği operasyonda kent merkezine girişte yaptığı uygulamada 5 insan taciri ile birlikte 1'i Filisin, 1'i İran ve 60'ı Burma uyruklu olmak üzere toplam 62 kaçağı kamyon kasasında ele geçirdi. Yurda kaçak yollarla soktukları her kişiden adam başı 3 ile 10 bin dolar arası para aldıkları ifade eden A.K., H.Ö., G.S., N.K. ve E.B., dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 62 kaçak ise yakalandıklarına nederedeyse sevinecek duruma geldi. Sabah, öğlen ve akşam yemekleri verilen kaçaklar, bu sabah polis eşlinde minibüse bindirilerek kent merkezindeki Yenişehir Hamamı'na götürüldü. Saatlerce yıkanıp aylardır, taşıdıkları kirden kurtulan kaçaklara daha sonra çamaşırı ve eşorfman takımı verildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kaçakların sınır dışı işlemleri tamamlanana kadar Çarşı Polis Merkezi'nde kalacakları belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!