Güncelleme Tarihi:
2011 yılı Eylül ayında İstanbul’dan Eskişehir’e gelen işadamı K.Ç., Mihalgazi ilçesine bağlı Bozaniç Köyü yakınlarındaki yaylada cipinin farından yararlanarak tavşan avladı. K.Ç. yaptığı kaçak avın görüntülerini sosyal paylaşım sitesi facebookta yayınladı.
İŞ ADAMININ İNTERNETTE PAYLAŞTIĞI O GÖRÜNTÜLER / HÜRRİYET TV
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ihbar üzerine facebooktaki, farla yapılan kaçak tavşan avı görüntülerini incelemeye aldı. Avın Eskişehir’de yapıldığını belirleyen yetkililer durumu jandarmaya bildirdi. Eskişehir’de jandarmanın yaptığı araştırmada işadamı K.Ç.’nin yanında duran ve kasaplık yapan Eskişehirli C.A.’nın ifadesi alındı. C.A., İstanbul’dan gelen K.Ç. ile birlikte cipin farını kullanarak av tüfeğiyle tavşan avladıklarını söyledi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından işadamı K.Ç. ile kasap C.A.’ya kaçak av yaptıkları için bin 219’ar lira para cezası kesti, ayrıca işadamı K.Ç.’nin farlarıyla tavşan avladığı 2005 model Land Rover marka cipine el konulmasını kararlaştırdı.
Yapılan girişimlerin ardından K.Ç.’nin cipine ve olayda kullanılan av tüfeğe el konuldu. K.Ç., yediemin deposuna götürülen cipini geri almak için avukatı aracılığıyla girişimde bulundu, ancak çabaları sonuçsuz kaldı. Bir süre yediemin deposunda kalan cip daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü bahçesinde bulunan K.Ç.’ye ait cipin Eskişehir’de önümüzdeki günlerde açık artırma yoluyla satışa sunulacağı belirtildi. Cipin piyasa değerinin ise 80 ile 100 bin lira arasında olduğu kaydedildi.
Yetkililer, Kara Avcılığı Kanunu’nda ’Kara, hava araçları ve yüzer araçlarla, ses, manyetik dalga, ışık yayan araç ve gereçler, canlı mühre, tuzak, kapan ve diğer benzeri araç, gereç ve usullerle avlanılamaz’ denildiğini belirterek bu nedenle K.Ç.’nin tavşan avında kullandığı cipine el konulduğunu söyledi.