Kabine toplantısı kısa sürdü

Güncelleme Tarihi:

Kabine toplantısı kısa sürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2002 11:57

Ekonomi gündemli Bakanlar Kurulu toplantısı 1 saat 10 dakika sürdü. Yeni bakanların da katıldığı toplantının ardından Ecevit ve Yılmaz başbaşa 'erken seçim'i görüştü.

Haberin Devamı

Başbakanlık Merkez Binası'ndaki toplantı, saat 11.15'de başladı ve bir saat 10 dakika sürdü. Ecevit, Başbakanlık'a geldikten sonra direkt olarak giriş katında bulunan Bakanlar Kurulu Salonu'na geçti. Bülent Ecevit, toplantı başlamadan önce kurul üyeleriyle tek tek tokalaştı. Bakanlar Kurulu toplantısına, yeni atanan 7 bakan da katıldı.

Öte yandan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın ANAP'lı bakanlarla yaptığı toplantı da sona erdi. Yılmaz ve kabinenin ANAP kanadına mensup bakanlar da kendi toplantılarının ardından Bakanlar Kurulu toplantısına geçtiler.

Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu Bulgaristan'da, Ulaştırma Bakanı Oktay Vural da İstanbul'daki programları dolayısıyla toplantıya katılmadılar.

POLİS MAAŞLARINA ZAM TARTIŞMASI

Toplantı sırasında ANAP'lı iki bakan arasında polis maaşları nedeniyle gerilim yaşandı. Maliye Bakanı Sümer Oral ile İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, polis maaşlarına zam yapılması konusunda ters düştü. Ortaya çıkan gerilimi ANAP lideri Mesut Yılmaz çözdü.

ECEVİT-YILMAZ GÖRÜŞTÜ

Toplantının ardından Yılmaz ile Ecevit arasında ikili bir görüşme yapıldı. Görüşmede erken seçim konusunun ele alındığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!