kabakulak

Güncelleme Tarihi:

kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

1998 GRAMMY NOMINEES

Çeşitli Sanatçılar/(BMG)

KARIŞIK bir albüme göre, gayet aklı başında bir çalışmayla karşı karşıyayız. Grammy adayı şarkılar, bir albümde toplanınca ortaya geçen yılın özeti gibi bir şey çıkmış. ‘‘MMMBop’’ gibi lapa kıvamında bir şarkı bile, geneli hoş şarkılardan oluşan albüme gölge düşürmeyi başaramıyor. Toplam 11 şarkılık bu albümde; Jamiroquaii, Paula Cole, The Rolling Stones, Erykah Badu, Shawn Colvin, Sheryl Crow gibi isimlerin hit parçaları yer alıyor. Geçen yıl içinde çıkmış iyi şarkıları bir arada bulundurmak açısından faydalı bir eser. Hanson'u saymazsak dinleyen kişiyi kasmayacak, müspet bir albüm. Arşiv meraklılarına, Grammy'yi önemseyenlere, pop listelerinin sadık takipçilerine önerilir.

SHANIA TWAIN / Come on Over/(PolyGram)

SHANIA Twain, memleketimizde pek tanınmayan, ancak Kuzey Amerika'da, ne bileyim, işte bir Sezen Aksu kadar çok tanınan ve sevilen bir şarkıcı. Shania esasen country kökenli bir müzik yapıyor. Country müzik neticede kanımızı donduran müzik türü. Ama Shania'nın durumu farklı. Kanadalı olan Shania, affınıza sığınarak ‘‘yöresel ezgiler’’ şeklinde özetleyeceğimiz country sound'undan çok, ‘‘evrensel ezgiler’’e yakın duruyor. Bundan önceki albümü ‘‘Woman In Me’’nin ABD dışında da 3 milyon adet satması bunun kanıtı zaten Üçüncü ve son albümü olan ‘‘Come On Over’’ da, country'den çok, iyi işlenmiş bir pop-rock albümü. Zamanında pek çok rock grubunun elinden tutmuş olan John ‘‘Mutt’’ Lange'ın (aynı zamanda kocası oluyor) prodüktörlüğünü yaptığı albümden ‘‘You're Still The One’’ zaten radyo istasyonlarında sıkça çalıyor. Yumuşak bir sesi olan Shania, kendi alanında çok başarılı kabul edilebilecek bir albüm yapmış neticede...

ALANNAH MYLES

A Rival/(EMI/Kent)

İYİ bir şarkıcının sahip olması gereken tüm özelliklere sahip olan, ancak kıymeti gerektiği kadar anlaşılamamış bir isim Alannah Myles. Gayet nitelikli, dinlemesi keyifli albümler yapmasına rağmen geniş kitlelere bir türlü ulaşamadı. 1990'lı yılların hemen başında iyi bir çizgi tutturan ancak bu çıkışı sürdüremeyen Myles'ın yeni albümü klasik ABR rock sound'unu sevenleri tatmin edecek bir çalışma. Kaliteli stüdyo müzisyenleriyle çalışan Alannah, umarız 1997 tarihli bu albümüyle şeytanın bacağını kırmayı başarır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!