Jüri başkanı Derviş Zaim

Güncelleme Tarihi:

Jüri başkanı Derviş Zaim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2011 11:37

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yer alan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanlığını ünlü Yönetmen Derviş Zaim yapacak.

Haberin Devamı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yer alan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanlığını ünlü Yönetmen Derviş Zaim yapacak. 17 – 25 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivalinin jüri başkanlığını yapacak olan Derviş Zaim 'Filler ve Çimen', 'Cenneti Beklerken' ve 'Nokta' isimli filmleri önceki yıllarda düzenlenen Altın Koza Film Festivalleri'nden ödüllerle dönmüştü. Ünlü Yönetmen, Türkiye'deki çeşitli tarihlerde yapılan festivallerde de en iyi Yönetmen ve en iyi film ödülleri kazanmıştı.

Derviş Zaim, İstanbul Film Festivali'nde "Filler ve Çimen" ile FIPRECSI ödülüne, Venedik Film Festivali'nde "Çamur" adlı filmiyle Unesco ödülüne, "Nokta" ile Kahire Film Festivali'nde en iyi dijital film ödülüne ve Montpeiller Film Festivali'nde en iyi müzik ödülüne layık görüldü. Boston Türk Filmleri Festivali ise yönetmene, Türk sinemasına yaptığı katkılardan dolayı 'Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü' vermişti.

Haberin Devamı

Altın Koza Film Festivali kapsamında yönetmenin filmlerinden oluşan bir seçki izleyicilerle buluşacak ve Derviş Zaim sinemasıyla ilgili bir de kitap hazırlanacak. Son bir yıl içinde çekilen Türk filmlerinin başvurabileceği yarışmada ulusal uzun metraj film yarışmasının jüri üyeleri, yarışmaya kabul edilecek toplam 12 filmi değerlendirilecek. En İyi Filme 350 bin TL ödülün verileceği yarışmada, en iyi Oyuncu dalları ile en iyi sanat yönetmeni ve en iyi kurgu dallarında da akçeli ödüller verilecek. Altın Koza'nın kazananları 24 Eylül 2011 Cumartesi gecesi yapılacak törende açıklanacak.
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!