Jüri affetmedi

Güncelleme Tarihi:

Jüri affetmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2002 01:54

ABD'de mahkeme jürisi, 5 çocuğunu küvette boğup öldüren annenin ‘‘delilik’’ savunmasını kabul etmedi ve onu suçlu buldu. Katil anne ya müebbet, ya idam yiyecek.

Geçtiğimiz 20 Haziran'da Teksas Eyaleti'nde 5 çocuğunu öldürerek ABD'yi şoke eden Andrea Yates hakkında merakla beklenen karar önceki gün açıklandı. Sekizi kadın 12 üyeli Houston'daki mahkeme jürisi 2 saat 15 dakika sonunda Yates'in çok derin ruhsal sorunları bulunduğu yolundaki savunmayı reddetti. Savcılar, doktor uyarısına rağmen çocuk sahibi olan Yates'in doğruyu yanlıştan ayırabildiğine ve çocuklarını kasıtlı öldürdüğüne işaret ettiler.

Katil anne tepkisiz

Andrea Yates (37) karara hiçbir tepki göstermedi. Cinayetlerin ardından tutuklanan karısına hep destek veren Russell Yates, ‘‘Aman Tanrım’’ diyerek bağırdı, diğer yakınları ağlayarak salonu terk ettiler. Yates, iki ayrı suçlamadan ve üç çocuğunun ölümünden hüküm giyecek. Savcılık, ‘‘delilik’’ nedeniyle suçsuz bulunabileceği olasılığından hareketle, diğer çocuklar için suçlama getirmemişti.

Ölmek istemişti

Savunma avukatı George Parnham, jürinin tercihini, Salem'deki cadı mahkemelerinin kararına benzetti ve müvekkilinin son derece rahatsız olduğunu belirtti. Yates, kadınlarda ender rastlanan doğum sonrası derin depresyon yaşamıştı. Avukatı, genç kadının rasyonel düşünme yeteneğini yitirdiğini söylemişti. Yates, daha önce intihar girişiminde de bulunmuştu. Mahkemede ifade veren bazı psikiyatrlar, Andrea Yates'in, çocuklarını şeytandan kurtarmak için öldürdüğüne inandığını belirtmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!