JİTEM’e Suriye’de bombalı eylem yaptırdım

Güncelleme Tarihi:

JİTEM’e Suriye’de bombalı eylem yaptırdım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Duruşmaya aralarında “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ile itirafçı Abdulkadir Aygan’ın da bulunduğu 15 sanıktan, sadece, başka bir suçtan tutuklu bulunan Adil Timuştaş ile sanık ve mağdur avukatları katıldı.

Sınıra yakın bir köydü

Talimatla verdiği ifadesi mahkemeye ulaşan emekli Albay Arif Doğan, Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bir köyünde bombalı eylem yaptıklarını anlattı. Eylemi düzenledikleri sırada dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın, Hafız Esad’ı ziyaret ettiğini belirten Doğan, “Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye iadesini talep etmiş. Esad da, ‘Siz bize Müslüman Kardeşler Örgütü’nün liderini teslim edin, Öcalan’ı teslim etmeyi düşünelim. Kaldı ki 2 saat önce Cemşeref Köyü’nde 75 vatandaşımız hayatını kaybetti’ diyerek Öcalan’ı teslim edemeyeceklerini söylemiş” dedi. Doğan ifadesinde, şöyle konuştu: “Operasyonel faaliyetlerdeki gecikmeden dolayı JİTEM adı altında deneme amaçlı bir ünite kadro oluşturuldu. Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı ve JİTEM’in kurucusu benim. Bu yapının oluşması emrini veren Burhanettin Bigalı’dır. 1990’da görevi Veli Küçük’e devrettim.”

JİTEM hâlâ devam ediyor

Sanık olarak yargılanan itirafçılardan Hüseyin Tilki, Ali Ozansoy, Adil Timurtaş, Hayrettin Toka ve Abdulkadir Aygan’ı tanıdığını, bunların da JİTEM’de görev aldığını anlatan Arif Doğan, şunları söyledi: “PKK, Güneydoğu’da batı plakalı TIR’ları yaktı. Ben de batı plakalarını söküp Güneydoğu plakalı TIR’lara taktırıyordum. PKK, batı plakalı araçları yaktığını düşünerek Güneydoğulu’ların TIR’larını yakıyordu. JİTEM’le Ergenekon’un hiçbir ilgisi yoktur. JİTEM’e gönüllü aldığımız ve içinde kadınların da bulunduğu kişileri ölüm bölgesi dediğimiz yerlere sıcak çatışmaya gönderiyordum. Silahları da ben dağıttım. JİTEM yapılanması halen devam etmektedir, beklemededir. İhtiyaç duyulduğunda bu faaliyetleri yönetebilecek kişiler vardır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!