Jet sosyete SuAda'da eğlenecek

Güncelleme Tarihi:

Jet sosyete SuAdada eğlenecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 09:40

Dünya jet sosyetesi Formula 1 yarışlarının yapılacağı 26 Ağustos'ta SuAda'da buluşacak. Hindistan kökenli Kingfisher Airlines firmasının milyarder patronu Vijay Mallya, dünya jet sosyetesi için Boğaz'da parti verecek.

Haberin Devamı

Hindistan kökenli Kingfisher Airlines firmasının  milyarder patronu Vijay Mallya, dünya jet sosyetesi için Boğaz'da parti verecek.

İstanbul eğlence hayatının önde gelen isimlerinden biri olan Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan, bu yıl işletmeciliğini aldığı SuAda (Galatasaray Adası) ile dünya jet sosyetesini İstanbul'da ağırlamaya hazırlanıyor. Hindistan kökenli Kingfisher Airlines firmasının patronu Vijay Mallya, Formula 1'in   (F1) yapılacağı 26-28 Ağustos tarihler inde 95 metrelik dev yatı ile İstanbul'a geliyor.Yatını SuAda'ya demirleyecek olan Mallya, burada F1 için dünya jet sosyetesine parti verecek. Koçarslan, Mallya'nın mayıs ayında bu partiyi Monaco'da yaptığını hatırlatarak, "Vijay Mallya, Hindistan'da da F1 yarışı düzenlensin istiyor. Kendisi F1'in patronu Bernie Ecclestone'un arkadaşı. Burada dünya jet sosyetesinden yaklaşık 500 kişinin katılacağı bir parti verecek. Partiye adada değil yatında verecek.Yat SuAda'dan Reina'ya kadar uzanacak. Biz partinin hizmetini vereceğiz" dedi. Hintli işadamı Mallya, Forbes'a göre 1.5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 664. kişisi. Dünyanın en büyük 18'inci yatına sahip olan Mallya'nın yatının adı ise Indian Empress.

Haberin Devamı

Reina ile İstanbul eğlence hayatının önemli bir noktasını oluşturan Koçarslan, SuAda'yı yeni bir konsepte sokmak için 5 milyon dolar harcadı. Gelecekte burayı özellikle moda showlarının yapılacağı bir mek   ân haline getirmek istediğini dile getiren Koçarslan, "Gelecekte burada Guccu, Prada, Louis Vitton gibi dünya markaların moda şovlarının yapılacağına inanıyoruz. SuAda'da 5 restoran var. Balık restoranı olan Arşipel, şu anda Türkiye'nin en fazla talep gören yer. Papermoon ve Sunset'den çok daha popüler. Her gün 200-250 kişilik rezervasyon yapıyoruz. Çok önemli insanlar arayıp yer bulamadığını söylüyor" diye konuştu.

 PETKİM'İ ALANLAR REİNA'DA EĞLENDİ

SuAda ile ilgilenirken Reina'yı da unutmadığını kaydeden Koçarslan, yurtdışında Reina'nın tanınırlığının çok fazla olduğunu söylüyor. Koçarslan, "Dünyanın en önemli siyasetçileriyle, üst düzey yönetici ve işadamlarıyla Reina sayesinde tanışıyoruz. İlişkilerimizi Reina sayesinde geliştiriyoruz. Bu insanlar dünyadaki yatırımları yönlendiriyor. İşini bağlamak isteyen yabancı müşterisini mutlaka Reina'ya getiriyor. Son olarak otelini Ruslar'a satan Mehmet Cengiz, Rus yatırımcıları buraya getirdi. Yine Petkim'i alanlar sonucu burada kutladı. Reina'ya son dönemde gelen müşterilerimiz arasında özel jetleriyle gelen Ruslar, Kazaklar önemli yer tutuyor. Bunun yanında Gürcistan Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geldiğinde Reina'ya uğramadan gitmiyor. Hatta Reina'da değişen bir noktayı hemen farkediyor ve fikirlerini söylüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul'a gelen birçok dünya liderinin mutlaka Reina'ya geldiğine de dikkat çeken Koçarslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet etti. Koçarslan "Artık gelmesini özellikle bekliyorum. Defalarca basın aracılığıyla çağırdım, yine çağırıyorum. Reina ve SuAda'ya gelen müşterilerinin yüzde 90'ı AK Parti'ye oy verdi. Bizim müşterilerimiz Başbakan ve AK Parti'nin özellikle ekonomi politikalarını beğendikleri için ona oy verdiler   " dedi.

YURTDIŞINDAN BİRÇOK TEKLİF VAR

New York, Hong Kong ve Dubai'den Reina benzeri bir konsepte gece kulübü açmak için teklif aldığını söyleyen Koçarslan, "Şimdi Las Vegas'ta bir proje için görüşüyoruz. Ekim'de tekrar görüşeceğiz. Belki Reina'yı oraya kuracağız. Burada 7 milyar dolarlık bir City Center projesi var. MGM'in bu projesinin en güzel yeri bize verilecek. Gece kulübü Las Vegas'ın ana caddesine bakacak. Adı yine Reina olacak. Bunun yanında Berlin Belediye başkanı orada bir yer açmamı çok istiyor. Makedonya belediye başkanı yeter ki gel her türlü kolaylığı sağlarım diyor" diyor. Koçarslan, Almanya ve İsviçre'de Reina isminin taklit edildiğine dikkat çekerek bunun için dava açacaklarını da söyledi.

Haberin Devamı

BODRUM'DA BUTİK OTEL YAPACAĞIM

Bodrum'da Cennet Koyu'nda bir arazisi olduğunu belirten Koçarslan, "Burası şimdi turizm tesis alanı ilan edildi. Olay netleşince burada bir butik otel yapacağım. Bunun yanında  Boğaz'da Reina'nın yanında 6 dönüm yerim var. Her yıl 720 bin dolar kira ödüyorum. Bir şey yapmama izin vermiyorlar. Boğaz'ı turizm bölgesi ilan etsinler orayı da yapalım. Yılladır bağırıyoruz Boğaz gözümüzün önünden akıp geçiyor, satamıyoruz diye..    Oysa burada onlarca butik otel olabilir" dedi. İnsanların ısrarla kendisinden otel yatırımı yapmasını istediklerini de kaydeden Koçarslan, "Özellikle yabancı müşterilerimin böyle bir talebi var. Önümü görebilirsem, bürokratik sorunla karşılaşmazsam Boğaz'da bir otel düşünüyorum" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!