Güncelleme Tarihi:
Jeoloji Mühendisliği, bu yıl üniversite tercih yapacak gençler tarafından merak edilen bölümler arasında yer alıyor. Jeoloji Mühendisliği bölümünün hangi üniversitelerde olduğu ve bölüm mezunlarının ne iş yaptığı gibi konular, üniversiteli adaylarınca araştırılıyor. İşte, Jeoloji Mühendisliği hakkında tüm merak edilenler...
Profesyonellik ve uzmanlık gerektiren jeolojik araştırmaların gerekliliği olan tanımlama, analiz ve çeşitli mühendislik promlemlerinin çözümü için jeoloji mühendisliği, jeoloji bilimi ile birlikte mühendislik ilke ve metodlarının entegrasyonuna gereksinim duyar. Jeoloji mühendisliğinin ilgi alanı, jeolojinin profesyonel mühendislik uygulamalarından maden yataklarının (metalik olan ve metalik olmayan) araştırılmasına kadar geniş bir alanı kapsar. Jeoloji mühendisliğinin ilgi alanlarına; yüzey ve yeraltı inşaa işleriyle alakalı problemlerin tanımlanması ve değerlendirilmesi, zemin etüdü, yapı malzemesi kaynaklarının araştırılması, su kaynaklarının geliştirilmesi ve yönetimi, deprem risk değerlendirmesi, yeraltısuyu kirliliği ve çevre etki değerlendirmesi, doğal afet tanımlama ve iyileştirme çalışmaları örnek olarak verilebilir.
YKS TERCİH KILAVUZU VE KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN
İŞ İMKANLARI
Yerkürenin oluşum ve değişim süreçlerinin farklı yöntemlerle anlaşılması, maden-petrol yataklarının ve su kaynaklarının bulunması, deprem mekanizmalarının anlaşılması, zemin ve kaya yapılarının mühendislik çalışmaları için değerlendirilmesi gibi konular jeoloji biliminin önemli çalışma alanlarındandır. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz, maden, petrol ve inşaat şirketlerinin yanı sıra, DSİ, TPAO, MTA gibi çeşitli devlet kurumlarında ve üniversitelerde iş bulma olanaklarına sahiptirler.
NOT: Taban puanlarını görüntülemek için, karşınızda açılan sayfadan "ARA" bölümüne gelerek istediğiniz bölümü yazmanız gerekiyor.