Jennifer Lopez İnsan Hakları Örgütü tarafından ağır eleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Jennifer Lopez İnsan Hakları Örgütü tarafından ağır eleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2013 13:11

İnsan Hakları Örgütü (Human Rights Foundation), ünlü şarkıcı Jennifer Lopez’in şimdiye dek diktatörler için verdiği özel konserlerden 10 milyon dolar (yaklaşık 20 milyon TL) kazandığını açıklayarak şarkıcıyı kınadı.

Haberin Devamı

Organizasyon, Lopez’in 29 Haziran’da Türkmenistan lideri Gurbanguli Berdimuhamedov’un doğum günü şerefine düzenlenen kutlamada sahne alıp, birçok insan hakları ihlali suçlaması ile karşı karşıya olan lidere “Happy Birthday” şarkısını söylemesini kınayarak şarkıcıyı kötü şöhretli üç farklı lider ve çeşitli suçlar nedeniyle yargılanmakta olan işadamları için de özel konserler vermekle suçladı.

Lopez’in, Berdimuhamedov’un Çin Ulusal Petrol şirketi tarafından düzenlenen doğum günü partisinde sahne almak için 1 milyon 500 bin dolar (3 milyon TL) aldığı belirtilirken, şarkıcının yozlaşma ile suçlanan Rus bürokrat Alexander Yolkin’in bir partisinde şarkı söylemek için de 2 milyon dolara (yaklaşık 4 milyon TL) anlaştığı ancak konserden bir gün önce Yolkin tutuklanınca konserin iptal edildiği açıklandı.

JENNIFER LOPEZ'İN GÖBEĞİ FENA SARKTI / FOTO GALERİ

Human Rights Foundation başkanı Thor Halvorssen yayınladığı açıklamada, “J-Lo dünyanın en kötü adamları ve onların yardımcılarıyla vakit geçirerek onları eğlendiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Lopez’in geçmişte Rus oligark Telman İsmailov’un bir partisinde sahne aldığı ve Özbek Azam Aslanov’un da oğlunun doğum günü partisinde şarkı söylediği biliniyor.

Human Rights Foundation Lopez’i, “Avrupa’nın tek diktatörlüğü” olarak tanınan Belarus’ta da konser verdiği için eleştirdi.

KKTC KONSERİNİ İPTAL ETMİŞTİ

Porto Riko asıllı ABD’li şarkıcı Jennifer Lopez 2010 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Cratos Premium Otel’in açılışında sahne almaktan ise Rum kesiminin protesto kampanyası sonucunda vazgeçmişti.

Kıbrıs Rum Kesimi’nden yaklaşık 7 milyon e-posta alan Lopez, konuyla ilgili resmi internet sitesinde yayınladığı açıklamada, “Jennifer Lopez, insan haklarını kötüye kullanmakla ilintili herhangi bir devleti, yasayı veya rejimi asla bilerek desteklemez. Lopez, Kıbrıs ile alakalı olarak yapılan tam bir incelemenin ardından, danışmanlarıyla birlikte çekilme kararı aldı. Bu bir takım kararıdır ve bölgedeki politik gerçeklere olan hassasiyetimizi yansıtmaktadır” demişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!