JC's iki dev ismi ağırlıyor

Güncelleme Tarihi:

JCs iki dev ismi ağırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 16:02

Buğulu sesi, enfes piyano eşliği ve keyifli sahne performansıyla tüm zamanların en iyi caz vokalistlerinden biri olarak gösterilen Freddy Cole ve caz tarihinin en iyi erkek caz şarkıcısı olarak kabul edilen Mark Murphy Garanti Bankası'nın katkıları ile İstanbul Jazz Center sahnesinde…

Haberin Devamı

NAT ”KING” COLE’UN KARDEŞİ FREDDY COLE 18-19 EKİM JC’S de

 

İki defa Grammy Adayı olan usta müzisyen, eski radyonuzdan evinize süzülen bir caz vokalistini andırıyor ve sahnedeyken dinleyiciyi 1930’lara doğru nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor.

/images/100/0x0/55ea730af018fbb8f880b106

  

Freddy Cole özgün yorumu, usta piyanistliği ve seyirci ile kurduğu neşeli diyalog ile tamamen kendine has bir üslupla caz severleri etkisi altına alıyor. Freddy Cole’un sahne performansı bir caz şöleni olmasının yanı sıra usta müzisyenin ince espri yeteneği ve neşeli tavırları ile stand-up havasına bürünüyor.

 

Haberin Devamı

Müzisyen bir aileden gelen Freddy Cole, bu yaratıcı ortamın içinde büyümüş olmasının etkilerini müziğine ustalıkla yediriyor. Çocukluğuna dair “Müzik her yerdeydi…” diyen müzisyen, piyano çalmaya henüz altı yaşında başlamış. Çocukluğunda evlerini ziyaret eden Duke Ellington, Count Basie ve Lionel Hampton gibi caz devlerinin de Freddy Cole’un müziği üzerinde etkisi büyük.

 

Juilliard School of Music’te lisans ve New England Conservatory of Music’te yüksek lisans eğitimini tamamlamış olan müzisyen; dünyanın en prestijli müzik okullarında eğitim almış olmasının farkını da sanatına yansıtıyor.

 

 New York Times tarafından “Freddy’nin kusursuz bir swing anlayışı var… Çağının en olgun etkileyicilikteki erkek caz vokalisti…” diye nitelendirilen usta müzisyen, 18-19 Ekim tarihlerinde İstanbul Jazz Center’da caz severlere unutulmaz iki akşam yaşatacak.

ELLA FITZGERALD’IN BENIM ERKEK VERSIYONUM DEDIĞI MARK MURPHY 21-22 EKIM TARIHLERINDE JC’S DE…

 

/images/100/0x0/55ea730af018fbb8f880b108
Efsanevi kompozitör Alec Wilder, Murphy için “ben gerçekten ondan çok etkilenmiştim. Mark’ın müzisyenliği, dizgeciliği, tonlaması, diksiyonu, yaratıcılığı ve inanılmaz ritim duygusu tek kelime ile mükemmeldir” der. Ünlü vokaller Betty Carter, Peggy Lee, Cleo Laine ve Shirley Horn Muprhy’nin başarısına övgüler yağdırırken efsane Ella Firzgerald açıkca “o benimle aynı düzeyde” der.

Haberin Devamı

6 kere Grammy’e aday olan Mark Murphy çıkardığı 40’ın üzerinde albümle 40 yıldır üretken olarak kariyerini sürdürmüştür. Orjinal lirikleri 'Stolen Moments,' 'Red Clay' ve daha birçoğu bütün dünyaca bilinmektedir. Yenilikci projeleri Nat King Cole’dan, Jack Kerouac’a, Ivan Lins’a, Eddie Jefferson’a kadar farklılık gösterir. Stereo Review Mark’ı “günümüzün en önemli sanatçılarından biri” olarak adlandırır. New York Post Murphy için “Hipsterların Hipster’ıdır” der. Jazziz Magazine de aynı fikirdedir.


Genç Mark Murphy’i 1953 de, New York, Syracuse da bir jam sessionda çalarken ilk defa Sammy Davis, Jr keşfetti. 1959 da Mark bir hit parçası olan 'This Could Be the Start of Something Big,'i kaydetti. Efsanevi jazz sanatçıları Bill Evans, Clark Terry, Urbie Green, Blue Mitchell ve Wynton Kelly ile Riverside label da çaldı. Hemen arkasından favori albümü olan 'That's How I Love the Blues,' i yaptı.

Haberin Devamı

1972’ye geldiğinde 14yıl içinde yılda 14 albüm yapmış bir sanatçıydı. Bu projeler –büyük beğeni alan Nat King Cole Songbook Vol. I ve II, Bop for Kerouac I ve II, Living Room, Satisfaction Guaranteed, Beauty And the Beast ve onun klasikleri, Stolen Moments’ı da içeren –yaygın kritik beğenileri ve büyük Grammy adaylığına yol açtı. 1987’de Mark “Night Moon” albümünü yaptı. Albümdeki parçalar Brezilyalı kompozitör Ivan Lins tarafından yazıldı. Hemen ardından grammy adayı olmasını sağlayan September Ballads on Milestone Records’u yaptı.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!