Güncelleme Tarihi:
Akşam Gazetesi'nin haberine göre projenin ana sponsoru Kushimoto Belediyesi, Kenan İmirzalıoğlu, Özgü Namal ve Nurgül Yeşilçay gibi oyuncularla çalışmak istiyor.
Japonlar, 2. Abdülhamit tarafından 1890'da iyi niyet elçisi olarak Japonya'ya gönderilen ve dönüşte 550 mürettebatıyla sulara gömülen Ertuğrul Fırkateyni'nin öyküsünü beyazperdeye taşıyor. 2010 Türkiye-Japonya Dostluk Yılı etkinlikleri çerçevesinde 31 Ağustos'ta Mersin'e gelecek olan 1000 kişilik Japon heyetinde yer alan Kushimoto Belediye Başkanı Katsuma Tashima, Mersin Türk-Japon Dostluk Derneği Başkanı Süleyman Cengiz ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'la birlikte projenin detaylarını anlatacak.
Japonlar, filmin başrolü için Kenan İmirzalıoğlu'nu düşünüyor. İmirzalıoğlu'nın yanı sıra Özgü Namal ve Nurgül Yeşilçay gibi oyuncularla çalışmak istiyorlar. Henüz hiçbir oyuncuyla görüşülmedi ancak kısa bir süre sonra Türkiye'ye gelecek olan Kushimoto Belediyesi yetkilileri, çalışacakları film şirketi ve oyuncularla görüşecek.
Oyuncuları seçtiler, teklif götürecekler
Japonlar, 'Ezel' dizisindeki rolüyle ününe ün katan Kenan İmirzalıoğlu'nun yanı sıra Türk sinemasının gelecek vaat eden iki yetenekli aktrisi Özgü Namal ve Nurgül Yeşilçay'la çalışmak istiyor.
Senaryoyu bir Japon yazacak
Mersin'de düzenlenecek olan 'Ertuğrul Fırkateyni Sergisi'ni yöneten Ulusal Medya Merkezi Başkanı Yasemin Arslan, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: Japonlar, Ertuğrul Fırkateyni'ne çok önem veriyor. Her yıl yüzlerce Japon, Mersin'e gelip, tören düzenliyor. Projeyi Kushimoto Belediyesi yürütüyor. Belediye Başkanı Katsuma Tashima çekilecek filmle bizzat ilgileniyor. Çok hazin bir öykü ve bu proje bizi çok heyecanlandırıyor. Filmi, Japonların en ünlü senaristi yazacak ve büyük prodüksiyonlu bir sinema filmi olacak.
11 ay sonra ölüm haberleri geldi
Ertuğrul Fırkateyni'nin beyazperdeye aktarılacak olan hikayesi şöyle; 1854 Kırım Savaşı sırasında Taşkızak Tersanesi'nde yapımına başlanan ve 1863'te denize indirilen Ertuğrul Fırkateyni, 1889 yılında 630 denizcisiyle Japonya'ya doğru yola çıktı. 11 ay süren seferden sonra Japonya'ya ulaşan gemi, 2. Abdülhamit tarafından gönderilen değerli nişan ve hediyeleri Japon İmparatoru Meici'ye sundu. Dönüş yolunda Oshima Adası açıklarında fırtınaya yakalanarak parçalanan fırkateynde 550 gemici şehit olmuştu. Bazı denizciler ada sakinleri tarafından kurtarılırken, şehitler Japonya'da toprağa verilmişti.