Güncelleme Tarihi:
Jandarma uzman erbaş başvurusu için şartlar, adayların erişimine açıldı. Halkın güvenliğini sağlamak için İçişleri Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev almak isteyen gençler, Jandarma uzman erbaş (çavuş) başvurusu ile kariyerlerine yön verecek. Peki, Jandarma uzman erbaş (çavuş) başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte, detaylı bilgiler
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olanlar arasından Jandarma Komando ile Jandarma Asayiş birliklerinde istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Uzman Erbaş statüsünde yapılacaktır
a.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,
c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşınıbitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),
ç. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleriiçerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemişolmak (01 Ocak 1988 tarihi ve sonrasında doğanlar),
d. Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süregeçmemiş olmak (24 Nisan 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),
e. Tüm sınavları geçen adaylar için; sevk edildikleri hastanelerden “Komando UzmanErbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak,
f. En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Boy-Kilo Tablosunda oranları tablosunda(TABLO-1) belirtilen değerler içerisinde bulunmak. Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise sporşortu/eşofman ile ölçülür.
g. TSK’da daha önce subay (yedek subay dahil), astsubay, uzman jandarma, uzmanerbaş veya sözleşmeli erbaş ve er (Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda yer alan hükümlerhariç; üçüncü hizmet yılını tamamlamış dördüncü hizmet yılında olduğuna dair belgeylegeleceklerdir.) olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak.
ğ. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüskafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, işitme ve görmede kusuru bulunmamak,gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, renk körü ve düz taban olmamak, vücudunun daimiaçık yerlerinde veya kapalı yerlerinde belirlenen kriterlere uygun olmayan yara, dövme, yanık veameliyat izi bulunmamak. Türkçeyi kusursuz konuşmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibikonuşma özrü bulunmamak).
h. Güvenlik soruşturması olumlu olmak.
ı. Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üstefiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun148’inci maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmamak.
i. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasınaçevrilmiş yada ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak.
j. Tutum ve davranışları ile yasadışı görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerdebulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak.
k. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref vehaysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi,yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.
l. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarıncadüzenlenen Nitelik Belgesi (TABLO-2) almış olmak.
m. Askerlik hizmetini yapmış veya 24 Haziran 2017 tarihine kadar terhis olabilecek durumda olmak,
n. Başvuru, sınavlar, kayıt kabul işlemleri esnasında, adaydan istenen bilgi, belge ve diğeryükümlülüklerin tam ve doğru olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.
BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Adaylar, 24 Nisan - 28 Mayıs 2017 tarihleri arasında, www.jandarma.tsk.tr internetadresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girerek başvuru işlemleri sayfasınaulaşabileceklerdir. Beyana dayalı olarak yapılan ve sistem tarafından kabul edilen başvurular önbaşvuru olarak kabul edilecektir.