İzmirli Anneler gazete kağıdıyla anlattı

Güncelleme Tarihi:

İzmirli Anneler gazete kağıdıyla anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 15:24

ALSANCAK Gündoğdu Meydanı’na çıkan sokakta önce tiz bir düdük sesi. Sonra 30’a yakın kadından bazıları yere yıkılıyor, üzerine gazete seriliyor. Başında yine kadınlar. Bir süre sonra öncekine göre daha cılız bir düdük sesi. Gazetelerden sıyrılan, çantasını koluna takıp yürüyen kadınlar. Hiçbir şey olmamış gibi.

Haberin Devamı

Tüyleri diken diken eden bu sahne bugün yaşandı. İnternet üzerinde bir araya gelen ve bugüne kadar sayılık iyilik projesine imza atan İzmirli Anneler, yaşanan bunca acıya duyarsız kalamadı ve “Bir sonraki sen olabilirsin”, “Barışı biz başlatalım”, “Sev kardeşim” diyerek bir duyarlılık başlattı. Onlar anne, onlar kadın. Dünyanın daha güzel bir yer olması gerektiğini evlat sevgilerinden biliyorlar.

İzmirli Anneler gazete kağıdıyla anlattı

İnternet üzerinden tanışan ve sayıları 400’ü bulan İzmirli Anneler Oluşumu, Türkiye’nin son aylarda yaşadığı bombalı saldırılara sessiz kalamadı ve hafızalara kazınacak bir etkinliğe imza attı. Tüm dünyada “flash mob” olarak bilinen ve internet üzerinden iletişim kurup bir konuda etkili yöntemlerle duyarlılık yaratmayı amaçlayan bu etkinlikte insanların terör saldırılarını kanıksaması da gözler önüne serildi ve çocuklar için sevgi dolu, umutlu bir dünya istendi.

Haberin Devamı

İzmirli Anneler gazete kağıdıyla anlattı

DÜDÜK SESİYLE YERE YIĞILDILAR
Etkinlik başlamadan önce Alsancak’a gelen İzmirli Anneler birbirlerini ellerindeki gazetelerden tanıdı. Saatin 12.30’u vurmasıyla birlikte düdük sesi çalmaya başladı ve sokak üzerine boylu boyunca serilen bazı kadınlar oldukça etkileyici bir görüntü oluşturdu. Yoldan geçen İzmirlilerin merakla izlediği bu temsili facia anında kadınların üzerine serilen gazeteler bazı vatandaşların gözlerinin dolmasına neden oldu. İkinci düdükle gazeteleri atıp ayağa kalkan kadınlar Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne doğru akan kalabalığın içine karıştı. Hiçbir şey olmamış gibi.

“BİRİLERİ BARIŞI BAŞLATMALI”
Etkinliğin sonrasında İzmirli Anneler adına açıklama yapan Arzu Kara, son günlerde yaşanan yersiz ölümler karşısında çok üzgün olduklarını belirterek “Artık bunun ecel ölümleri olduğunu düşünmüyoruz. Gerçekten huzurla yaşamak istiyoruz. Dışarı çıkmaya, yürümeye, durakta beklemeye, toplu taşıma araçlarına binmeye korkar olduk. Böyle bir dünya düşünemiyoruz. Amacımız birilerini kötülemek, öfkemizi kusmak değil, bilakis barışı başlatmak. Artık gerçekten birilerinin barışı başlatması lazım” dedi.

Haberin Devamı

İzmirli Anneler gazete kağıdıyla anlattı



TÜRKİYE’YE YAYILACAK

“Gerçekten yürürken yanı başımızda bir bomba patlayabilir ve o gazete kağıdı üstümüze örtülebilir endişesi taşıyoruz ve bundan kurtulmak istiyoruz” diyen Kara, bir kıvılcım olmayı planladıklarını ve bundan sonra bu farkındalık etkinliğini sürekli yapmak ve ülke geneline yaymak istediklerini kaydetti. Kara, önümüzdeki cumartesi günü daha kitlesel bir şekilde aynı etkinliğin tekrarlanacağını dile getirerek, “Dünyada flash mob’lar çok yaygın. Rencide edici değil dikkat çekici. Biz de burada varız, farkındayız demek için buradayız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!