İzmir'in en lüks semtinde kömür yardımı

Güncelleme Tarihi:

İzmirin en lüks semtinde kömür yardımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2009 16:53

İZMİR'in Konak ilçesine bağlı en lüks semtlerden Alsancak'ta bugün kömür yardımı yapıldı. Apartmanların önüne atılan kömür torbalarını gören semt sakinleri, yerel seçimler öncesi yapılan kömür yardımlarını ‘oy avcılığı’ olarak değerlendirdi.

KÖMÜR YARDIMINDAN FOTOĞRAFLAR

İzmir'de Konak ilçesine bağlı en lüks semtlerden Alsancak'taki Vasfi Çınar Bulvarı, Gül Sokak civarlarında, üzerinde ‘Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’ ile ‘Para ile satılamaz’ yazılarının yer aldığı kömür torbaları dağıtıldı. Lüks apartmanların önlerine gelişi güzel atılan kömür torbaları vatandaşların tepkisine neden oldu. Bulvar üzerindeki 17 numaralı Erkaya Apartmanı önüne bırakılan 28 torba kömürü kömürlüğe taşıyan apartmanın kapıcısı, kömürlerin Çiğli'de yaşayan engelli annesi için geldiğini ileri sürerek, “Belediye her yıl veriyor. Başbakanlık'ın değil, Başbakanlık vermiyor. Belediye veriyor. Belediye annemin her yıl kömürünü, kuru erzağını bırakıyor. Muhtar yazıyor, ben de anneme gönderiyorum” dedi. Kapıcı poşetlerin üzerinde belediye değil ‘Başbakanlık’ yazdığının söylenmesi üzerine sinirlenip, “Nereden geldiyse geldi” dedi, kalan torbaları da karşı kaldırıma bıraktı.

EVLERİN TÜMÜ KALORİFERLİ

Kömür torbalarının Alsancak'ta dağıtıldığını gören semt sakinleri de, bunun seçimler öncesinde oy toplamak amacıyla yapıldığını ileri sürdü. İlk defa bu yıl
Alsancak'ta kömür dağıtıldığını gördüklerini belirten vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Burada apartmanlara, evlere baktığınız zaman ne kadar lüks bir yer olduğunu görüyorsunuz. Alsancak İzmir'in en özel lüks semtlerinden biri. Kömür torbalarını görünce çok şaşırdık. Bu kömüre ihtiyaçları olanlar zaten burada oturmaz. Burada yaşayanları maddi durumu oldukça iyi. İhtiyaçları olamaz. Kapıcılar da apartmanların hemen hemen tümünde merkezi sistem kalorifer olduğundan zaten soba yakmıyor. Gizli fakirleri bulup, onlara yardım edilmesi gerekiyor. Burada kömür yardımının yapılmasının amacı, oy toplamaktan başka birşey olamaz.”

Kömür dağıtımının yapıldığı bu semtte daire satış rakamları 2006 yılında 450- 600 bin lira iken, son zamanlarda krizin etkisiyle 300- 350 bin liraya düştü. Kiralar ise yine 2006'da bin 750 ile bin 900 lira arasında seyrederken, krizin etkisiyle şu anda bin 250 ile bin 500 lira arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!